Už nějakou dobu víme, že nové vedení ve Warner Bros. Discovery se chce vrátit ke svým velkým filmovým značkám, které v minulosti vydělávaly pořádné balíky. Jednou z nich byl samozřejmě i Harry Potter, jehož poslední adaptace vyšla v roce 2011. Ano, stále tu jsou ještě ta nešťastná Fantastická zvířata, ale nad jejich budoucností jsou stále černá mračna. Třetí díl, tedy Brumbálova tajemství, měl poměrně slabé tržby, v rámci čehož výše zmíněná společnost pozastavila plán na vytvoření dvou dalších filmů. Fantastická zvířata sice ještě stále nejsou oficiálně zrušena, ale nepřekvapilo by nás, kdyby k tomu nakonec došlo.

Generální ředitel David Zaslav každopádně nedávno prohlásil, že by se chtěl vrátit přímo k postavě Harryho Pottera, ovšem neodhalil, v jaké by to mohlo být podobě. Dle nedávných zvěstí ale vyšlo najevo, že studio by se k brýlatému čaroději s jizvou na čele mohlo vrátit nikoliv skrze další film, ale přes seriál. 

Channing Dungey, šéfka Warner Bros. Television Studios, na nedávné konferenci ve Velké Británii sdělila, že firma momentálně jedná o možnosti převést kouzelnický svět J. K. Rowling do seriálové podoby. Na základě úspěchu výročního speciálu jménem Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic, plus i různých soutěží, například The Tournament of Houses s Helen Mirren, se producenti ze studia shodli na tom, že o Pottera je stále ještě velký zájem. Proto momentálně jednají o tom, jaký by mohl být pro značku další správný krok. Žádné další detaily o podobě případného seriálu však Dungey neodhalila.

O čem by ale mohl být případný seriál Harryho Pottera? Inu, v první řadě musíme připomenout, že podle Zaslava by se mělo studio vrátit přímo k Potterovi jako postavě, tudíž nějakého prequelu z období založení Bradavic se asi nedočkáme. Pokud by mělo dojít na pokračování původního příběhu, nejlogičtější varianta se zdá být zadaptovat Prokleté dítě, ale upřímně si ho moc neumíme představit v podobě televizního seriálu.

Mnoho fanoušků by také rádo vidělo nějaké zfilmované dobrodružství o Pobertech a jejich čase v Bradavicích, tedy skupince nebelvírských, do které patřili James Potter, Sirius Black, Remus Lupin a Peter Pettigrew. To už je sice pravděpodobnější varianta, ale roztahat jejich příběh do seriálu, to už se zdá být také poněkud přehnané. A samozřejmě nesmíme zapomenout na další možnost. Na tu nejodvážnější… 

A to je kompletní seriálová adaptace původních předloh. Zde asi budu v menšině, ale osobně bych upřímně něco takového jednoho dne rád viděl. Akorát tedy ne v nejbližší době. Stále je na to ještě moc brzy, protože ona filmová série je pořád extrémně populární. Ale kdyby něco takového vzniklo řekněme za takových 10-15 let s tím, že každá sezóna by zadaptovala jednu knihu, čímž bychom se dočkali zfilmovaných sekvencí, které ve filmech nejsou, upřímně bych nebyl proti. Necháme se proto překvapit, co z jednání nakonec vyleze.

Otázkou také je, zda se na případném seriálu bude chtít podílet i J. K. Rowling, se kterou chce Warner Bros. Discovery i nadále úzce spolupracovat. Na odpovědi si holt budeme muset počkat.