Slavná knižní a filmová série o Harry Potterovi zcela původně skončila dílem Relikvie smrti, kde se brýlatý kouzelník s jizvou na čele naposledy utkal se silami Lorda Voldemorta, největšího a nejnebezpečnějšího černokněžníka všech dob. Mnozí to ale nemusí považovat za úplný konec. Na celou slavnou sérii navázal také díl Harry Potter a prokleté dítě, který k fanouškům dorazil v podobě divadelní hry. Následně na to se celá hra také dočkala knižní verze, jež je zas v podobě pracovního scénáře. O prokleté dítě se postaral Jack Thorne, ovšem i s asistencí J. K. Rowlingové. A i přestože se tento dodatečný díl mezi fanoušky příliš velké oblibě (právem) netěší, režisér Chris Columbus, který je zodpovědný za snímky Kámen mudrců a Tajemná komnata, před nějakou dobou vyjádřil přání vytvořit jeho filmovou adaptaci. A nejlépe opět s hlavním hereckým triem, do kterého samozřejmě patří Potterův představitel Daniel Radcliffe.

Je ale známý herec ochotný si svou roli, díky které je z něho nyní hollywoodská hvězda, opět zopakovat? 

Když to řekneme ve zkratce: Není. V rozhovoru pro The New York Times dostal herec otázku, zda by si v potencionálním filmovém ztvárnění prokletého dítěte rád zopakoval svou roli Harry Pottera. Herec však prohlásil následující:

,,Není to něco, co by mě momentálně příliš lákalo. Dostal jsem se do fáze, kdy mám pocit, že už jsem Pottera úspěšně nechal za sebou, přičemž jsem velice šťastný z toho, kde se nacházím nyní. Vracet se zpátky by byla opravdu obrovská změna v mém životě.“

Radcliffe taktéž uvedl, že například ve Star Wars se herci jako Harrison Ford a Mark Hamill úspěšně vrátili do svých ikonických rolí po více než třiceti letech, ale pro něj to zatím bylo jen pouhých 10 let. Pokud by však k filmové adaptaci skutečně došlo, Harry Potter by v příběhu hrál jen vedlejší roli. Celý příběh se totiž především zaměřuje na jeho syna Albuse Severuse Pottera, přičemž děj se točil jak kolem používání obraceče času, tak i kolem tajemného potomka Lorda Voldemorta, který se snaží zosnovat návrat svého otce. 

Pokud by tedy dostal Columbus k filmu zelenou, tak absence Radcliffa by mohl být nepříjemný zádrhel. Těžko si totiž ve filmové roli Pottera představit někoho jiného, tudíž dosazení odlišného herce do kůže slavného brýlatého kouzelníka by mnoho fanoušků rozhodně neocenilo.

Radcliffe po Potterovi i nadále pokračoval ve své úspěšně rozjeté herecké kariéře. Objevil se tak ve filmech jako Ztracen v džungli, Zabiják proti své vůli a Útěk z Pretorie. Již za několik dní se také představí jako hlavní padouch v dobrodružné komedii Ztracené město, přičemž v budoucnu ho taktéž uvidíme v hlavní roli snímku Weird: The Al Yankovic Story.