Slavná filmová série o brýlatém kouzelníkovi s jizvou na čele skončila v roce 2011, kdy na světlo světa vyšla druhá část Relikvií smrti. Příběh Harryho Pottera byl tak ukončen, ovšem na jeho úspěch navázala série o Fantastických zvířatech, jejichž třetí díl je momentálně ve výrobě. Fanoušci slavné série ale moc dobře vědí, že ještě existuje jeden příběh z kouzelnického světa, který se točí kolem Potterovy rodiny. Ten vypráví původně divadelní hra Harry Potter a prokleté dítě, kterou napsal Jack Thorne, ovšem i s asistencí J. K. Rowlingové. Čeští a slovenští fandové jsou ale pravděpodobně lépe obeznámeni s knižní verzí, která je v podobě pracovního scénáře hry. Mnoho fanoušků si proto položilo i onu zásadní otázku: Bude někdy i filmové zpracování? 

Je to možné. Už víme, že HBO Max připravuje hraný seriál, ovšem zatím ještě neznáme jeho přesnou podobu. Nicméně CEO WarnerMedia, kterým je Jason Kilar, uvedl, že po filmové sérii Fantastických zvířat chtějí připravit další film, který by se odehrával taktéž ve známém kouzelnickém světě. Oním filmem by mohlo být ledacos, ale Prokleté dítě se pro mnohé fanoušky zdá být tou nejlogičtější možností. Je tu však jeden velký zádrhel, který spočívá v obsazení. V prokletém dítěti sehrává sice krátkou, ale poměrně dost důležitou roli i Severus Snape. Jak ale mnozí fanoušci vědí, jeho představitel Alan Rickman zemřel v roce 2016 na rakovinu. A představa, že by někdo jiný ztvárnil mračivého učitele lektvarů, je poměrně nemyslitelná. Vždy je ale možnost, že by film jeho postavu vyměnil za jinou, případně jeho sekvence vůbec nezahrnul. Ať už to s filmovou adaptací bude jakkoliv, Warner Bros. rozhodně nechce kouzelnický svět pustit k vodě ani po Fantastických zvířatech. 

Prokleté dítě se zaměřuje především na jedno z dětí Harryho a Ginny, kterým je Albus Severus Potter. Ten se skamarádí se Scorpiem Malfoyem, jehož otcem je ironicky Draco Malfoy, Harryho tehdejší školní rival. Příběh se především točí kolem používání obraceče času, plus i potomka samotného Lorda Voldemorta, který připravuje jeho návrat. Mnozí fanoušci však děj hry/knihy příliš neocenili, přičemž ji považují spíše za takovou průměrnou fan fikci k původnímu příběhu. Přesto je ale mnoho fandů zvědavých na to, jak by celý děj vypadal ve filmové verzi. Četli jste Prokleté dítě? A ocenili byste filmové zpracování?