Pokud budete chtít přežívat kocovinu z oslavy Sylvestra u něčeho příjemného, určitě si nenechte ujít dokumentární speciál Harryho Pottera, který vznikl v rámci dvacátého výročí filmové série. Dostupný bude totiž hned od 1. 1. 2022, přičemž nyní se výše konečně můžete podívat na oficiální trailer. I přestože se bude jednat především o dokumentární snímek, jenž nám nabídne nejen pohled do zákulisí, ale i konverzace mezi jednotlivými představiteli, kteří nostalgicky vzpomínají na desetileté natáčení, tak trailer přislibuje i určité dramatické podání. Od konce filmové série, která vznikla na motivy původních knih od J. K. Rowling, uplynulo už deset let. A veškeré herecké hvězdy se musely se svými životy posunout dál. Jak na celou sérii vzpomínají? A co se v jejich životech po konci celé kouzelnické cesty změnilo? Na to všechno by nám měl speciál odpovědět. 

Z traileru je patrné, že můžeme očekávat konverzaci mezi představiteli hlavní hrdinské trojky, kterou tvoří Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron) a Emma Watson (Hermiona). Společně tak budou vzpomínat na čas, který v podstatě definoval celé jejich záviděníhodné dětství. Nebudou to však jediní bývalí studenti Bradavic, které ve speciálu uvidíme, dočkáme se také pardálů jako Bonnie Wright (Ginny Weasleyová), Tom Felton (Draco Malfoy), James Phelps a Oliver Phelps (Fred a George), Matthew Lewis (Neville Longbottom), Alfred Enoch (Dean Thomas) a Evanna Lynch (Lenka Láskorádová). Uslyšíme tak promluvit představitele dvou velkých záporáků celé série. Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange), která má stále u sebe své umělé zkažené zuby, a Ralph Fiennes (Voldemort), jenž vypráví o tom, jak ho členové rodiny přiměli k přijetí role slavného černokněžníka.

Ve speciálu se taktéž dočkáme i herců jako Gary Oldman (Sirius Black), Mark Williams (Arthur Weasley) a Robbie Coltrane (Hagrid). Mimo jiné se v něm objeví také všichni režiséři, kteří na potterovské sérii pracovali. To znamená Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell a David Yates. Zdá se ale, že sama J. K. Rowling, díky které celý potterovský univerz vznikl, se ve speciálu neobjeví. Premiéry se dočkáme hned v první den příštího roku.