Na začátku letošního jara zastihla filmový svět neveselá zpráva o smrti oscarového herce Williama Hurta, který se objevil v celé řadě slavných filmů. Hurt byl taktéž členem rozsáhlé rodiny MCU, kde ztvárňoval Thaddea "Thunderbolta" Rosse, generálporučíka armády Spojených států, který se kromě posledních dvou Avengers objevil také v marvelovkách jako Neuvěřitelný Hulk, Captain America: Občanská válka a Black Widow.

A jelikož je celé MCU pomalu už před branami své páté fáze, ve které se mimo jiné dočkáme antihrdinské podívané s názvem Thunderbolts, je jasné, že Ross v něm bude hrát významnou roli. Po Hurtově smrti ale bylo samozřejmě potřeba, aby ho v roli nahradil někdo jiný, ideálně někdo, kdo má také status herecké legendy. A zdá se, že Marvel někoho takového konečně našel.

Do role Thunderbolta Rosse tak byl nedávno obsazen Harrison Ford. Slavný představitel Indiana Jonese a Hana Sola už s Marvelem o roli před několika týdny jednal, tehdy však nebylo jisté, zda ji vůbec přijme. Ale podle informací od serverů The Hot Mic and /Film se zdá, že už je to skutečně oficiální.

Zásadní úlohu by tak měl hrát i ve čtvrtém Kapitánovi Americe jménem New World Order, který má vstoupit do kin 2. 5. 2024. Těšit se na něj ale budeme moct i ve výše zmíněné týmovce Thunderbolts (však je podle něho také pojmenována), kde si zahraje po boku herců jako Florence Pugh, Wyatt Russell, Olga Kurylenko, Hannah-John Kamen, Sebastian Stan, David Harbour a Julia Louis-Dreyfus.

Osmdesátiletý Ford ale v obou zmíněných filmech příliš akce patrně nezažije, přičemž se očekává, že jeho postava bude veškeré události sledovat spíše zpovzdálí.

Zatím však není jasné, zda se jeho Ross objeví i v dalších MCU projektech, například v určitých seriálech. To se holt necháme překvapit.