Slavný mexický režisér Guillermo del Toro po letech konečně opět usedl na režisérské křeslo. Tentokrát ale bude více přičichovat k hororovému žánru, na kterém na přelomu tisíciletí započal svou kariéru. Jeho posledním natočeným snímkem byla Tvář vody, podivná romantická sci-fi, která si dokonce odnesla oscarovou sošku za nejlepší film roku. Nyní se del Toro vrací s hvězdně obsazeným filmem Nightmare Alley, který je adaptací stejnojmenného románu Williama Greshama, vyprávějící o dvojici jednoho podvodníka a psychiatričky, kteří spojí síly. 

Asi nebude žádným překvapením, že samotnou produkci filmu značně zkomplikoval průběh pandemie koronaviru, kvůli které byla premiéra několikrát odložena. Věci ale momentálně vypadají nadějně, důkazem může být vydání vůbec prvního teaser traileru, na který se můžete podívat výše. A jak to tak vypadá, na rozdíl od režisérova předchozího filmu nás čeká mnohem akčnější a napínavější podívaná, která bude okořeněná pořádnou temnou atmosférou. Což je rozhodně vítané, protože to byl jeden z režisérových charakteristických znaků jeho dřívější tvorby, který povětšinou fungoval. V hlavní roli se objeví Bradley Cooper, ten si zahraje manipulativního muže, který se dá dohromady s psychiatričkou (Cate Blanchett), jež je ale ještě nebezpečnější než on sám. 

Kromě těchto známých hvězd se ještě dočkáme jmen jako Ron Perlman, Willem Dafoe, Richard Jenkins a Toni Collette, což je jeden sympaťák vedle druhého. V USA se filmu dočkají ještě před Vánoci, ale my si na něj budeme muset počkat až do ledna. Přesněji do 27. 1. 2022