Studia Sony a Playstation Productions nedávno daly zelenou k natočení filmové adaptace legendární herní série Gran Turismo, kterou zná zcela bezpochyby každý milovník závodních her. A taky není divu. Když se totiž podíváme na finanční úspěch snímku Uncharted, který také vznikl pod dohledem obou studií, je jen přirozené, že budou chtít s tvorbou filmových a seriálových adaptací populárních herních značek pokračovat i nadále. Navíc se už také ví, koho si studia vyhlídla pro režii. O filmové Gran Turismo by se měl postarat talentovaný filmař Neill Blomkamp, což může být pro mnohé poměrně překvapující, protože filmografie režiséra z Johannesburgu se skládá především ze sci-fi snímků. 

Asi jeho nejslavnějším filmem je jeho celovečerní debut jménem District 9 z roku 2009, který byl dokonce nominován hned na několik Oscarů. A to například v kategoriích jako Nejlepší film a Nejlepší adaptovaný scénář. V následujících letech pak Blomkamp natočil snímky Elysium a Chappie, jeho posledním filmem z minulého roku byla hororová sci-fi Demonik, ta se ovšem příliš pozitivních reakcí nedočkala. Nutno ovšem dodat, že režisérova účast na projektu, který by měl sérii Gran Turismo převést do filmové podoby, ještě stále není potvrzená. Zatím se ale zdá být nejpravděpodobnějším kandidátem.

O samotném příběhu připravované adaptace zatím žádné informace nejsou. Přirozeně se v něm dočkáme nějakého toho závodění, ale detaily kolem děje ještě nejsou dostupné. Gran Turismo se taktéž mělo dočkat seriálové adaptace, ovšem podle informací od webu Deadline se zdá, že místo toho vznikne pouze film.

Původní herní série je velice oblíbená především díky svému důrazu na detaily a autentickému vzhledu jednotlivých vozidel. Nejnovější hra této franšízy, tedy Gran Turismo 7, vyšla letos v březnu na PlayStation 4 a PlayStation 5. Pokud se režisérem filmové adaptace má skutečně stát Neill Blomkamp, který se zaměřuje především na akčně pojaté sci-fi, tak se nabízí otázka, zda to nějakým způsobem chystaný snímek ovlivní.