Na začátku jara studio Warner Bros. oficiálně oznámilo, že velkolepý akčňák Godzilla vs. Kong, ve kterém změřili síly dva slavní filmoví titáni, dostane pokračování. Vyšlo také najevo, že druhý díl by se měl začít natáčet ještě letos, samozřejmě opět v Austrálii. V rámci toho tak mnozí očekávali, že pokračování bychom se mohli dočkat už příští rok, ale k ničemu takovému nakonec nedojde. Výše zmíněné studio oznámilo, že druhé kolo epického souboje k nám dorazí až během roku 2024, přesné datum zatím však stále neznáme. Je už ale také potvrzené, že druhý díl si pod režisérský palec vezme opět Adam Wingard. Film také přivítá novou tvář, kterou bude slavný britský herec Dan Stevens. Ještě však není známo, koho přesně si má zahrát. 

Tvorba druhého dílu rozhodně není překvapivá. První díl vydělal 468 milionů dolarů, stal se tak osmým nejvýdělečnějším filmem roku 2021, přičemž překonal další trháky jako Dunu a Black Widow. Onen výsledek je o to působivější také z toho důvodu, že film premiéroval souběžně jak v kinech, tak i na HBO Max. O samotném ději dvojky stále zatím nic nevíme, ovšem Wingard v minulosti uvedl, že by se tentokrát rád zaměřil na zemské jádro. A jelikož režisérská židle nyní oficiálně patří jemu, se vší pravděpodobností se rozhodne svou vizi uskutečnit. Produkce druhého dílu má také tamějšímu australskému průmyslu přinést zhruba 60 milionů dolarů, plus má i vytvořit i přes 500 pracovních míst.  

Není známo, zda se Godzilla a King Kong v pokračování znovu utkají, ale na konci prvního filmu si každý tvor převzal jednu říši pro sebe. Tvůrci nicméně možná najdou důvod k tomu, aby oba dva titáni opět změřili síly. Ovšem to se necháme překvapit. V budoucnu se také můžeme těšit na zbrusu nový seriál o Godzille, který si vezme pod palec Apple TV+.