Start hlavní části produkce chystaného pokračování legendárního Gladiátora, o které se opět postará Ridley Scott, se neúprosně blíží. A The Hollywood Reporter nedávno odhalil, že k druhému dílu se má upsat další hvězda. Tou se má stát Barry Keoghan, mladý irský herec, který před několika dny zabojoval na Oscarech v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli za své působení ve vynikajícím dramatu Víly z Inisherinu.

Server uvádí, že Keoghan by se měl v Gladiátorovi 2 objevit jako římský císař Publius Septimius Geta. Jedná se o skutečného historického vládce, který působil v letech 209 až 211, ovšem zároveň souběžně vládl se svým otcem Septimiem Severem a bratrem Caracallou. Přesto ale bychom měli počítat s tím, že chystaný film nebude založen na skutečných událostech, tudíž tvůrci si s jeho postavou patrně pohrají podle svého. V rámci toho je nutné dodat, že Geta bude v příběhu údajně vystupovat jako primární záporák. Sám Keoghan o roli zatím pouze jedná, ale se vší pravděpodobností na ni skutečně kývne. 

Už nějakou dobu také víme, co dalšího můžeme od pokračování slavného Scottova filmu vlastně očekávat. Hlavní postavou se tentokrát stane již dospělý Lucius (Paul Mescal), syn Lucilly (Connie Nielsen) a synovec Commoda (Joaquin Phoenix). Film by se tak měl odehrávat přibližně 25 let po událostech prvního dílu, přičemž Lucius by se měl vydat na jakousi cestu, aby mohl pokračovat v odkazu Maxima (Russell Crowe).

Ještě před dvěma měsíci se navíc vynořily zvěsti o tom, že Lucius by měl být pokračování císařem, ale s příchodem Keoghana, který by měl ztvárnit výše zmíněného vládce, může nakonec být vše úplně jinak. Russella Crowea už v druhém díle neuvidíme, ale pár starých známých tváří se přece jenom vrátí. V první řadě by se měla vrátit Connie Nielson jako Lucilla, dočkat bychom se ale měli také Djimona Hounsoua, který v prvním díle ztvárnil gladiátora Jubu. 

Jelikož by se ale snímek už na gladiátorské zápasy zaměřovat neměl, můžeme zároveň počítat s tím, že „Gladiátor 2“ patrně nebude jeho oficiální název.

Režie se nepřekvapivě ujme opět sám Ridley Scott. Hlavním scenáristou se stal David Scarpa, který napsal také Scottův příští projekt, jímž bude historický velkofilm Napoleon s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. Vrací se taktéž kostýmní výtvarnice Janty Yates, která se Scottem pracovala i na prvním díle.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 11. 2024.