Pozor. Článek obsahuje menší spoilery k pátému Vřískotu.

Na začátku roku jsme se po opravdu hodně dlouhé době dočkali pátého dílu legendární filmové série Vřískot, který v kinech zaznamenal opravdu působivý úspěch. Z rozpočtu 24 milionů dolarů se mu totiž podařilo vydělat necelých 140 milionů, tudíž bylo téměř zaručené, že série bude pokračovat i šestým dílem. Ale pokud jste si mysleli, že na další film si zas budeme muset počkat celé jedno desetiletí, tak to jste na omylu. Vřískot 6 by totiž měl vyjít už za rok. Přesněji 31. 3. 2023. O produkci by se opět měly postarat studia Paramount a Spyglass. 

Jisté je také to, že na šestém díle boudou pracovat stejní tvůrci, kteří se postarali o nedávný pátý film. To znamená, že do křesel režisérů opět usednou Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. A scénář opět zpracuje duo James Vanderbilt a Guy Busick. Vrátí se i někteří výkonní producenti, jmenovitě Kevin Williamson a Chad Villella. O samotném příběhu samozřejmě nic nevíme, nicméně finální podoba scénáře je již údajně hotová. Taktéž už víme, že do šestého dílu se opět vrátí herecká veteránka Courteney Cox, která opět ztvární postavu Gale Weathers. Ta navíc odhalila, že produkce by mohla začít už na začátku letošního léta. 

I přestože první tři díly vydělaly v kinech o několik desítek milionů dolarů více, výdělek pětky je i tak působivý především z toho důvodu, že vyšel v temné a kruté době pandemie koronaviru, jež s návštěvností kin pěkně zatřásla. A kdo ví. Pokud bude mít podobný úspěch i nadcházející šestka, tvůrci se možná hned na to vrhnou i na díl sedmý.

Líbil se vám pátý Vřískot?