Teprve přednedávnem se studio Paramount pochlubilo vůbec prvním oficiálním trailerem na již šestý díl Vřískotu, který se od předešlých dílů bude v lecčem lišit. V první řadě už nový Ghostface vrahoun nebude hlavní hrdiny terorizovat v městečku Woodsboro, ale v samotném New Yorku.

V druhé řadě se bude jednat o vůbec první díl ze série, ve kterém se neobjeví Sydney Prescott (Neve Campbell), primární hrdinka celé značky. Zaznamená film úspěch i bez ní? To se necháme překvapit. Upoutávka nás každopádně zavede do newyorského metra, ve kterém se objeví pár známých postav z letošního pátého dílu. Jmenovitě jde o Sam (Melissa Barrera) a Taru Carpenter (Jenna Ortega), holčiny, které přežily události minulého filmu. Podaří se jim uniknout noži i tentokrát? 

Na šestém díle pracovali stejní tvůrci, kteří se postarali i o letošní pětku. To znamená, že do křesel režisérů opět usedli Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. A scénář opět zpracovalo duo James Vanderbilt a Guy Busick. Vrátili se i někteří výkonní producenti, jmenovitě Kevin Williamson a Chad Villella.

Taktéž už dávno víme, že do šestého dílu se opět vrátila herecká veteránka Courteney Cox, která opět ztvární postavu Gale Weathers. Do dalšího dílu by se měly vrátit ještě další známé tváře z předešlých dílů, jmenovitě třeba Hayden Panettiere jako Kirby Reed, která přežila události z Vřískotu 4. 

Poslednímu filmu se z rozpočtu 24 milionů podařilo vydělat přes 140 milionů, tudíž bylo téměř zaručené, že slavná vyvražďovací série rozhodně nekončí.

Dále si v šestce zahrají Samara Weaving, Liana Liberato, Jack Champion, Henry Czerny, Tony Revolori, Josh Segarra, Devyn Nekoda a Dermot Mulroney. V příštích měsících bychom se tak mohli dočkat dalšího oficiálního traileru, který nám o ději odhalí další informace. 

Oficiální premiéra je stanovená na 9. 3. 2023.