Úspěšná PlayStation 4 exkluzivita Ghost of Tsushima od studia Sucker Punch Productions (autoři série inFamous), která prodala více než 6,5 milionu kusů od vydání, se promění ve film v rukou režiséra Johna Wicka.

Chad Stahelski má za úkol natočit snímek sledující příběh hlavního herního hrdiny Jina. Ten byl vychován a vycvičen v samurajském duchu. Když Mongolové samuraje snadno porazili, Jinův svět se otřásl a ve hře je postaven před nejobtížnější rozhodnutí svého života: ctít tradice a zvyky samurajské výchovy a pokračovat v boji, který nemůže vyhrát, nebo sejít ze své cesty samuraje, aby ochránil ostrov a jeho obyvatele jakýmkoli nezbytným způsobem.

„Jsme nadšeni a můžeme uzavřít partnerství s Chadem a 87Eleven Entertainment, abychom mohli jejich verzi Jinova příběhu přenést na velkou obrazovku,“ prohlásil šéf PlayStation Productions Asad Qizilbash. „Rádi spolupracujeme s kreativními partnery jako je Chad, kteří mají vášeň pro naše hry a předpoklady k vytvářet bohaté adaptace, které nadchnou naše fanoušky i nové publikum.“

Ghost of Tsushima je nejrychleji prodávaná originální first-party hra Sony pro PS4 (2,4 milionu za první tři dny). Není tak překvapením, že po chystaném filmu Uncharted (premiéra 11. 2. 2022) a seriálu The Last of Us pro HBO s Craigem Mazinem (tvůrce seriálu Černobyl) dojde právě na samurajské dobrodružství zasazené na ostrov Cušima.

Ghost of Tsushima si můžete zahrát na PlayStationu 4 a PlayStationu 5 s českými titulky. Dle všeho v Sucker Punch připravují pokračování.