Dnes je to přesně 9 dní od vydání velmi očekávané akční adventury The Last of Us Part II. Velká část fanoušků již hru dokončila a s velkým očekáváním vyhlížejí další Playstation exkluzivitu Ghost of Tsushima, která vyjde 17. července/júla. Ta nás zavede na japonský ostrov Tsushima v roce 1274 do role Jina Sakaie, samuraje, který musí ubránit ostrov před mongolskou armádou.

Jelikož se jedná o další velký titul, nesmí k němu samozřejmě chybět nějaký doprovodný merch. K Last of Us Part II v USA již vyšel velký artbook od Dark Horse Comics, který se u nás snad také co nejdříve objeví. A výjimkou nebude ani zmiňované Ghost of Tsushima. Dark Horse ve spolupráci s vývojáři ze Sucker Punch taktéž připravují velký artbook, který se ale formátem a zpracováním bude od The Art of The Last of Us Part II rozhodně lišit.

Přečtěte si také: Masivní artbook ke hře The Last of Us Part II bude ke koupi samostatně krátce po vydání hry ve dvou edicích

The Art of Ghost of Tsushima bude totiž vyvedený ve stylu tlustopisu v tradičním japonském stylu, ke kterému bude krásný slipcase s logem hry. To vše ve formátu 305 x 299mm ve tvrdých deskách. Co se obsahu týče, nalezneme zde pečlivě vybrané návrhy, obrázky, screenshoty a artworky ze hry. A bude jich opravdu hodně, protože by kniha měla obsahovat celkem 208 stran.

Špatnou zprávou pro české fanoušky bude určitě lokalizace. S velkou pravděpodobností se totiž nedočkáme českého překladu stejně jako u The Art of The Last of Us Part II. Je to však přece jen artbook, takže bude obsahovat převážně obrázkový materiál. Masivní designový artbook s názvem The Art of Ghost of Tsushima by se měl začít prodávat podle eshopu Dark Horse až od 2. září/septembera. Některé české obchody uvádějí naopak srpen/august, ale může se jednat o chybu. Pokud by vás zajímala samotná cena produktu, zaplatíte za něj okolo 1200 Kč/45 €.