Začněte otevírat šampaňské, protože legendární George Miller má nový film! A i když to není nový Mad Max, tak přesto nás čeká poměrně dost podmanivá a bizarní podívaná. Režisérův nejnovější film nese název 3000 let touhy, přičemž na oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se bude točit kolem velice inteligentní akademičky jménem Alithea Binnie (Tilda Swinton), která vede velice osamělý život. Přesto ale velice ráda cestuje, přičemž jednoho dne zavítá do ulic Istanbulu. A tam se jí dostane do rukou zajímavá lahvička, kterou si následně zakoupí. Až později zjistí, že se v ní nachází prastarý džin (Idris Elba), kterého následně Alithea propustí na svobodu. 

A jak se většinou džinové svým zachráncům odměňují? Ano, nabídnou jim splnění tří přání. V případě zvídavé doktorky tomu nebude jinak. Ale Alithea je vychytralá. Má totiž velice dobrý přehled o jednotlivých mytologiích, tudíž ví, že s džiny si není radno zahrávat. Mnohdy se stává, že onen zachránce své přání špatně definuje, přičemž účinek to bude mít nakonec spíše negativní. Doktorka si tak není jistá džinovými úmysly, tudíž svá přání odkládá. Místo toho chce džina lépe poznat. Trochu si ho proklepnout, aby zjistila, co je vlastně zač. Džin tak začne doktorce vyprávět nejrůznější příběhy z historie, které zažil. Snímek tak bude přeskakovat mezi současností a minulostí. Následně na to se doktorka skutečně rozhodne vyslovit své první přání…

Snímek vychází podle povídky The Djinn in the Nightingale’s od autorky A. S. Byatt. A pokud by se z ní měl čtenář něco naučit, tak to bude určitě to, aby si dával pozor na to, co si vlastně přeje. O scénář a režii se postaral výše zmíněný George Miller, který je slavným tvůrcem filmové série o Mad Maxovi.

Oficiální premiéra je stanovená na 31. 8. 2022