Za dva roky přisviští do kin prequel snímku Šílený Max: Zběsilá cesta jménem Furiosa, který se zaměří na mladší verzi stejnojmenné drsňácké hrdinky. Na začátku léta tak produkce konečně odstartovala v Austrálii, nicméně momentálně se potýká s pěkně nepříjemnou situací. Georgovi Millerovi, tvůrci celé slavné postapokalyptické filmové série, který opět usedl na režisérské křeslo, vyšel pozitivní test na koronavirus.

Slavný režisér tak musel natáčení opustit, což následně zapříčinilo pozastavení celé produkce. Zatím se ale zdá, že se nikdo další ze štábu nenakazil, což je docela klika, protože přesně takové situace následně mohou ohrozit plánovaný den premiéry. Nyní musíme jen doufat spolu se zbytkem štábu, že Miller se co nejdříve uzdraví, aby mohlo natáčení opět pokračovat. 

Ve Zběsilé cestě si Furiosu zahrála Charlize Theron, v prequelu ji však ztvární talentovaná Anya Taylor-Joy, s níž nedávno unikly další fotky z natáčení, které odhalují její filmovou podobu. Podívat se na ně můžete níže. Film už má také oficiální synopsi, která zní následovně:

,,Když svět padl, mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) je vytržena ze Zeleného místa Mnoha Matek a padne do rukou velké motorkářské hordy kterou vede náčelník Dementus (Chris Hemsworth). Při projíždění pustinou narazí na Citadelu, které vládne Immortan Joe. Zatímco dva tyrani vstupují do války o nadvládu, Furiosa musí podstoupit mnoho zkoušek, aby našla cestu domů.“

Údajně by se ve snímku měly objevit ještě další známé postavy ze Zběsilé cesty, ale o těch zatím nemáme žádné informace. Je ale možné, že mladší verzi Immortan Joea nakonec ztvární Tom Burke, který má údajně ve filmu hrát jednu z primárních rolí.

Miller je i autorem scénáře, se kterým mu pomáhal jeho dlouholetý spolupracovník Nick Lathouris. Původně jsme se měli snímku dočkat už v roce 2023, nicméně minulý podzim přišla informace, že premiéra se posouvá téměř o celý rok.

Film k nám tudíž doputuje až 23. 5. 2024.