Už nějaký ten pátek víme, že studio Alcon Entertainment chystá snímek o nejslavnějším lenivém kocourovi Garfieldovi, kterému tentokrát propůjčí hlas sympaťák Chris Pratt, představitel Star Lorda z marvelovského univerza. A díky nedávným informacím už také konečně víme, kdy očekávaný animovaný film vejde do kin. Do kalendářů si proto pečlivě zaznamenejte datum 15. 2. 2024. A jelikož snímek ještě ani nevstoupil do své hlavní části produkce, detaily o samotném ději tak samozřejmě ještě nejsou k dispozici. Celý snímek je ale v poměrně dobrých rukou. O scénář filmu se postaral David Reynolds, který se například podílel na tvorbě slavné pixarovky Hledá se Nemo. Nejvíce se ale proslavil za vytvoření scénáře k oblíbenému animáku Není král jako král z roku 2000, který natočil Mark Dindal. 

A právě Dindal se také stane režisérem nadcházejícího filmu o Garfieldovi. Na konci letošního jara navíc Broderick Johnson a Andrew Kosove, ředitelé studia Alcon Entertainment, oznámili, že k Prattovi se připojí i legendární herecké eso Samuel L. Jackson. Ten by měl propůjčit hlas Vicovi, dosud neviděnému otci Garfielda, jehož postava byla vytvořena primárně pro film. Jim Davis, který je tvůrcem komiksového zrzavého kocouřiska, se taktéž stane jedním z výkonných producentů. Tuto úlohu bude ještě sdílet s Craigem Sostem a Bridget McMeel.

Garfield bude globálně distribuován studiem Sony. Jakmile započne hlavní část produkce, mělo by se k nám dostat více informací nejenom o samotné zápletce, ale také o rozšiřujícím se obsazení.