Malé nakladatelství Mytago se nám už minimálně jednou v našem článku objevilo. Jako jedno z mála v Česku se specializuje na vydávání takzvaných gamebooků. Ty kombinují jak klasickou knihu, tak i hru pro jednoho hráče. Skoro v každém gamebooku máte na výběr z postav, za kterou budete „hrát“ a postupem čtení se rozhodujete, jak vaše postava bude pokračovat dál. Každý gamebook tedy nabízí několik rozhodnutí, která vedou k několika koncům a také se může stát, že vaše postava zemře v půlce knihy.

Posledním titulem z jejich repertoáru, o kterém jsme psali, byl fantasy příběh Oz od Jonathana Greena, jenž nás samozřejmě zavedl do známé Země Oz. Tentokrát se však podíváme na gamebook z odlišného žánru, který kombinuje scifi se survival hororem.

Začátek titulu s názvem Verax: Experiment od německého autora Jörga Benneho nás zavede do vesmíru do útrob těžce poškozené vesmírné lodi. Jedinou šancí na záchranu je nouzové přistání na skryté odlehlé stanici v systému Veraxia. V útrobách stanice se však ukrývá něco velmi děsivého. „Zdá se, že na stanici probíhal jakýsi experiment, který se vymknul kontrole. Z lovce se náhle stává lovený.“

Úkol gamebooku Verax: Experiment je tedy jasný, musíte přežít. Na hráče/čtenáře čekají velmi náročná rozhodnutí a každé z nich může být to poslední. A to vše s rozsahem 600 odkazů (stran). Jediné, co k hraní budete potřebovat, jsou dvě šestistranné kostky, průvodní listinu k postavě a záznam boje, které můžete stáhnout ve formátu PDF na stránkách nakladatelství či prodejce.

Pokud vás už nudí klasické knihy, nebo chcete jen zkusit něco jiného než survival horory na vašem PC či konzoli, gamebook Verax: Experiment by mohl být přímo pro vás. Kniha by měla vyjít během tohoto týdne.