Tak se konečně rozjela produkce k nové filmové kapitole z nehostinného světa Mad Maxe. Píšeme „konečně“, protože natáčet se mělo už před pár lety, nicméně vše samozřejmě zkomplikovala pandemie koronaviru. Snímek se bude jmenovat Furiosa. A jak už je z názvu patrné, jeho hlavní hrdinkou se stane stejnojmenná drsňačka, kterou ve vynikajícím díle Zběsilá cesta ztvárnila Charlize Theron. Tentokrát se však dočkáme její mladší verze, tudíž charismatickou herečku ve filmu už neuvidíme. Místo ní Furiosu ztvární talentovaná Anya Taylor-Joy, která se proslavila díky filmům jako Čarodějnice, Rozpolcený, Poslední noc v Soho a Seveřan. Do režisérského křesla se opět vrací sám tvůrce celé slavné série, tedy George Miller. Ve filmu taktéž uvidíme Chrise Hemswortha. Byl to právě on, kdo na svém Twitteru oznámil, že konečně padla první klapka. Na jeho příspěvek se můžete podívat níže.

O samotném ději v podstatě nevíme nic. Už nějakou dobu ale víme, že Chris Hemsworth si ve filmu žádného klaďáka určitě nezahraje. Údajně má ztvárnit jakousi postavu jménem doktor Dementus. Taktéž víme, že jeho postava má být velice atraktivním čtyřicátníkem, který má mít vyloženě „andělskou“ tvář. Taktéž by se navíc mělo jednat o záporáka hlavního. To sice ještě není potvrzené, ale vzhledem k tomu, že Hemsworth je momentálně jednou z největších hollywoodských hvězd současnosti, to je poměrně dost pravděpodobné. Není žádným překvapením, že se Miller rozhodl natočit film právě o Furiose, i přestože ve Zběsilé cestě hlavní roli Mad Maxe ztvárňoval Tom Hardy, mnozí fanoušci se shodují na tom, že pravou hvězdou filmu byla právě ona. 

O režii Furiosy se opět stará otec celé série George Miller. Scénář zpracovával se svým kolegou Nickem Lathourisem, který taktéž pracoval na Zběsilé cestě. Původně jsme se měli snímku dočkat už v roce 2023, nicméně minulý podzim přišla informace, že premiéra se posouvá téměř o celý rok.

Furiosy bychom se tak měli dočkat 23. 5. 2024.