Hellboy univerzum není sice rozsáhlé jako DC nebo Marvel, ale rozhodně je již celkem rozrostlou a úspěšnou záležitostí. Kromě základní série Hellboy můžeme u nás znát sérii Ú.P.V.O., Abe Sapien, Humr Johnson, nebo Lovec čarodějnic, které hezky rozšiřují lore tohoto tajemného světa.

Toto univerzem má v Česku na starosti nakladatelství Comics Centrum, které vydává přibližně 3 nové komiksy měsíčně a druhé místo pro měsíc květen/máj náleží právě grafické novele z Hellboy univerza. Komiks nese název Frankenstein v podzemí. Scénář napsal jako vždy americký spisovatel a otec tohoto červeného démona, Mike Mignola (Hellboy, Baltimore). Na kresbě pracoval vyhlášený komiksový umělec Ben Stenbeck (Baltimore, Ú.P.V.O.).

Frankenstein v podzemí se odehrává po souboji Hellboye s Frankensteinovým monstrem (Hellboy v Mexiku), které uniká ze strašidelné mexické laboratoře, ve které bylo uvězněno svým stvořitelem. Cesta ho zavede do tajuplného podzemí. Na své cestě podzemní pustinou objevuje různorodé bytosti.

Jako vždy se můžeme těšit na pevné knižní desky, ve kterých nalezneme 144 plnobarevných stran. A hlavně se těšíme na odhalení nových tajemství Hellboy univerza. Přesné datum vydání stále není stanoveno, nicméně bychom se měli dočkat během měsíce května/máje.