Vůbec bychom se nedivili, kdybyste na to také zapomněli, ale vězte, že je opravdu stále ve výrobě filmová adaptace populární hororové videoherní série Five Nights at Freddy´s, kterou v roce 2014 vytvořil Scott Cawthon. Však byl taky celý film v jednu dobu na mrtvém bodě. Práva na zfilmovaní prvního dílu získalo v roce 2017 studio Blumhouse Productions, přičemž sám Cawthon dohlíží na výrobu také. A právě Jason Blum, významný filmový producent a šéf studia, se na svém oficiálním twitterovém účtu pochlubil se zákulisní fotkou, na které na jednom ze strašlivých robotických zvířátek maká jeden z pracovníků společnosti Jim Henson's Creature Shop. Tato slavná společnost, kterou v roce 1979 založil významný loutkář, animátor a scenárista Jim Henson, taktéž pracovala na osmdesátkových fantasy klasikách jako Temný krystal a Labyrint. Na zmíněnou fotku se tak můžete podívat níže. 

Zprvu to vypadalo, že filmovou adaptaci zfilmuje Chris Columbus, který se především proslavil za režii prvních dvou dílů Harryho Pottera, ale ten následně od projektu odstoupil. Nutno také dodat, že sám Scott Cawthon je ve schvalování scénářů nesmírně přísný. Mnoho z nich v minulosti odmítl, protože podle něho nebyly dostatečně uspokojivým ztvárněním jeho slavného díla. Blumhouse Productions však chtějí hernímu vývojáři co nejvíce vyhovět, proto s celým projektem nespěchají. Stále tudíž platí, že na snímek budeme čekat asi ještě dlouhou dobu.

Princip původní hry byl jednoduchý. Hráč se ujal role nočního hlídače v restauraci Freddy Fazebear´s Pizza, která proslula svými elektronickými zvířátky, jejichž účelem bylo bavit děti. Po nocích se z nich ale stávaly nebezpečné vražedné stroje, které mají zálusk na každého, kdo by se je odvážil hlídat. Hráč tak musí přežít „pět“ nocí, během kterých nesmí za žádnou cenu dovolit, aby se k němu vražedná zvířátka dostala. Pokud se mu to nepovede, hra ho potrestá nejen smrtí, ale i pořádnou lekačkou. V rámci úspěchu první hry vzniklo hned několik pokračování, která měla podobné mechaniky.

Jelikož máme důkaz o tom, že na filmu se opravdu aktivně pracuje, tak se zdá, že Cawthon konečně schválil scénář, který mu vyhovuje. Zcela původně se plánovalo, že natáčení začne na jaře minulého roku, ale k ničemu takovému očividně nedošlo. Pokud všechno půjde dobře, tak odhadem bychom se filmu mohli dočkat někdy v roce 2024. Ale raději si počkáme na prohlášení studia.