Netflix se nedávno pochlubil trailerem na nadcházející mysteriózní thriller jménem The Wonder, ve kterém se v hlavní roli představí talentovaná a na Oscara nominovaná Florence Pugh. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na mladou zdravotní sestru z Anglie jménem Lib Wright (Pugh), která se v roce 1859 vydává do odlehlého domu na irském venkově. V tom se totiž nachází jedenáctiletá dívka, která na první pohled vypadá zcela normálně, ale točí se kolem ní záhada, z níž tuhne krev v žilách. Malá Anna O'Donnell (Kíla Lord Cassidy) už totiž celé čtyři měsíce nic nejedla. Přesto se však zdá být naprosto zdravá. To samozřejmě vzbudí pozornost nejenom blízké vesnice, ale i místní rady. 

Lib má tak poměrně jednoduchý úkol. Spolu s místní jeptiškou musí na střídačku mladou Annu sledovat a ideálně se dozvědět, co za jejím stavem stojí. Jak se zdá, Anna nemá vůbec potřebu jíst, protože se jí podle jejích slov dostává many z nebes. Díky tomu se tak vůbec nemusí bát, že by umřela hlady. Jak ale Lib tráví s dívkou více času, začne si všímat, že se Anna začíná chovat stále podivněji. Obě dvě ženy ale stále ještě netuší, že si již brzy navzájem zcela změní životy.

Celý snímek tak bude adaptací stejnojmenné knihy z roku 2016, kterou napsala autorka Emma Donoghue. 

O scénář a režii se postaral oceňovaný chilský filmař Sebastián Lelio, který je zodpovědný za snímky jako Neposlušnost, Fantastická žena a Gloria Bell. Na scénáři taktéž pracovala Alice Birch, která už s Florence Pugh pracovala na snímku Lady Macbeth z roku 2016.

Dále se ve snímku představí herci jako Elaine Cassidy, Niamh Algar, Ciarán Hinds, Toby Jones, David Wilmot, Tom Burke, Brían F. O'Byrne, Dermot Crowley a Mary Murray.

Oficiální premiéra je stanovená na 16. 11. 2022.