Už zítra, tedy 13. 1. 2022, dorazí do kin pátý díl legendární hororové série Vřískot. Studio Paramount proto ještě před premiérou vydalo hrůzný finální trailer, na který se můžete podívat výše. Příběh se bude opět odehrávat v tichém městečku Woodsboro, ve kterém si neznámý vrah nasadí ikonickou Ghostface masku, aby mohl jít povraždit několik bezstarostných puberťáků. Jeden ze zákonů celé hororové série ale mluví jasně: Vždy je to někdo, koho znáte. Kdo to ale bude tentokrát? Ať už to bude jakkoliv, rozhodně se můžeme těšit na staré dobré hrdinské trio, které úspěšně přežívá různorodé řádění Ghostface vrahouna už od prvního filmu. Tvoří ho Sidney Prescott (Neve Campbell), hlavní hrdinka, které maskovaní vrazi prostě nemůžou dát pokoj, Gale Weathers (Courteney Cox), zvídavá reportérka s prořízlou pusou, a nakonec Dewey Riley (David Arquette), policista, jenž s Gale tvoří pár. 

Příběh se opět zaměří na skupinku mladých lidí, které začne postupně likvidovat maskovaný zabiják. Zbytek vystrašených nováčků, na které ještě nepřišla řada, proto vyhledá pomoc právě u výše zmíněné hrdinské trojce, jež má v boji s Ghostface vrahy už řadu zkušeností. Nicméně i Dewey Riley usoudí, že tato série vražd se od těch předešlých něčím výrazným liší. Kdo bude oním vrahounem tentokrát? Někteří fanoušci se dohadují o tom, že by jím tentokrát mohla být sama Sidney. Celá Vřískot série má totiž ve zvyku dělat zabijáka z postavy, u které je to nejméně pravděpodobné, ovšem to se budeme muset nechat překvapit. Tvůrci fanouškům každopádně slibují další várku lekaček, hrozivého napětí a špetky ironického humoru, který si utahuje z klasických hororových vyvražďovaček devadesátých a osmdesátých let. 

Pátý Vřískot bude prvním filmem série, kterého se neujal již zesnulý Wes Craven. Vzalo si ho na starost filmařské duo Mat Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, které je například zodpovědné za povedenou hororovou komedii Krvavá nevěsta. Kromě výše zmíněných přivítá pátý díl celou řadu nováčků, patří do ní například herci jako Dylan Minnette, Sonia Ben Ammar, Mikey Madison, Mason Gooding, Jasmin Savoy Brown, Jack Quaid, Jenna Ortega, Melissa BarreraMarley Shelton. Zajdete se na film podívat do kina?