Studio Lionsgate se nedávno pochlubilo dalším zbrusu novým trailerem na čtvrtý díl Johna Wicka, ze kterého je patrné, že nás čeká další nálož parádního gun-fu a jiných akčních sekvencí, z nichž bude padat brada na zem. Tedy doufejme! Podívat se na něj můžete výše.

Jak už nějaký ten pátek víme, ve čtvrtém díle se John (Keanu Reeves) plně zotaví po událostech, které se mu přihodily na konci předešlého filmu. Zdá se ale, že zabijácký svět se hodně rychle dozví, že John stále ještě není pod kytkami. Tudíž žádný oddech si rozhodně dopřát nemůže. V další kapitole své cesty zamíří (nejenom) do Paříže, kde se nachází mocný muž jménem Marquis de Gramont (Bill Skarsgård). Pokud ho John vyzve na souboj a zvítězí v něm, mohl by si tím konečně koupit lístek ke svobodě a klidu, protože oním vítězstvím může zároveň zastavit ono nekončící pronásledování zabijáků Vysokého stolu. 

K onomu souboji samozřejmě nedojde okamžitě, tudíž můžeme předpokládat, že Marquis během noci pošle na Wicka své lidi, aby svému šéfovi zajistili předčasné vítězství. Ovšem jelikož je John stále ve formě, většinu z nich čeká nepěkný osud. Našemu hrdinovi navíc kryjí záda i určití spojenci, například starý dobrý Bowery King (Laurence Fishburne) a nakonec patrně i Winston (Ian McShane) a Charon (Lance Reddick).

Snímek však představí další zbrusu nové postavy, patří mezi ně například elitní zabiják Caine (Donnie Yen), který bude pro Johna ve filmu pravděpodobně tou největší výzvou, a dále také Shimazu, jehož si zahraje charismatický Hiroyuki Sanada. Jeho role v příběhu je však stále pod závojem tajemství. Je možné, že by se jednalo o Johnova nového spojence? O tom se budeme moct přesvědčit už příští měsíc. 

Režie se opět chopil Chad Stahelski, který je zodpovědný za všechny předešlé díly série. Na scénáři zas pracovali Michael Finch a Shay Hatten. Na čtyřku následně v budoucnu naváže také díl pátý, jenž by měl celou filmovou sérii konečně uzavřít.

Oficiální premiéra je stanovená na 24. 3. 2023.