Čím déle se koronavirová pandemie a s ní spojené zákazy, karantény a ochranná nařízení protahují, tím těžší budou mít zejména filmaři život. Právě filmového průmyslu se celá aktuální situace dotýká vůbec nejvíce a ačkoliv není problém již natočené a zhotovené filmy vydat digitálně (jako se to stalo například se Sonicem) nebo jejich vydání přesunout (viz Black Widow od Marvelu), filmy, které byly v polovině natáčení jsou zkrátka v pasti.

Přesně takový problém postihl DC a filmaře zodpovědné za nadcházející film s Batmanem od Matta Reevese s Robertem Pattinsonem v hlavní roli. Produkce se na dobu neurčitou zastavila už v polovině minulého měsíce a od té doby se vlastně nestihlo s filmem udělat vůbec nic. Téměř měsíc nečinnosti je v případě filmů obrovské období.

O to horší je nová zpráva, že od konce ledna, kdy natáčení začalo, byla natočena údajně jenom čtvrtina filmu. Nemůže se tak ani pořádně dělat střih, tudíž ani efekty.

V aktuální chvíli oficiálně film needitujeme. Vlastně jsme natočili jenom čtvrtinu filmu a projíždím dailies (needitované záběry z natáčení, pozn. redakce), naše pokusy a co nás ještě čeká,” řekl režisér Matt Reeves v rozhovoru pro Deadline.

Co to vlastně v praxi znamená, je to, že se s každým dnem více a více zvětšuje šance na odložení filmu. Ten je aktuálně naplánovaný na 25. 6. 2021 a případné odložení o půl roku či rovnou celý rok není nemožné. V té nejhorší situaci bychom si tak na Batmana mohli klidně počkat ještě více jak dva roky.