Připravované filmové origin story série Resident Evil bylo v posledních dnech úplně dotočeno. O ukončení natáčení informoval twitterový účet Resident Evil 28. prosince/decembra 2020 krátce po osmnácté hodině.

Filmový reboot od ne příliš úspěšného britského režiséra Johannese Robertse (47 metrů) zavede diváky do Raccoon City roku 1998. Celý příběh by se měl odehrávat během osudové noci, kdy z laboratoří Umbrelly unikl T-virus, který nakazil značnou část města.

Přečtěte si také: Herci pro reboot filmu Resident Evil odhaleni

První zmínky o rebootu se objevily již v roce 2017. Na začátku letošního října/októbra jsme se konečně dozvěděli seznam herců. V roli mladičké Claire Redfield bude účinkovat Kaya Scodelario (Labyrint: Útěk), Hannah John-Kamen si střihla roli Jill Valentine. Co se mužského obsazení týče, Robbie Amell se vžije do Chrise Redfielda a Tom Hopper (The Umrella Academy) bude účinkovat jako Albert Wesker. Nesmíme zapomenout ani na Avana Jogiu (Zombieland: Rána jistoty), který se objeví v roli Leona S. Kennedyho, nebo Neala McDonougha (Yellowstone) jako Williama Birkina.

Film by se měl objevit v kinech někdy během roku 2021. My jen doufáme, že se Robertsovi povede natočit kvalitní film, který bude vynikat znepokojivě temnou atmosférou a nebude se opět jednat jen o akční řežbu plnou krve a nábojů.