Batman má Jokera, Superman Lexe Luthora a Shazam zas Black Adama. Každý slavný superhrdina by zkrátka měl mít svého arcinepřítele. A jelikož už vzniká jak druhý díl o Shazamovi, tak i sólovka s Black Adamem, fanoušci původních komiksů jsou zvědaví na to, zda se oba dva velcí rivalové střetnou také ve filmovém světě. Přesně na tuto otázku nedávno odpovídal i David F. Sandberg, režisér obou dvou filmů o Shazamovi, nicméně ten fanoušky asi příliš nepotěší. Zatím se totiž nezdá, že by se v brzké době obě dvě slavné komiksové postavy shledaly. V rozhovoru pro Collider tak režisér prohlásil následující:

,,Žádné konverzace o tom neprobíhaly. Pro tuto chvíli si Shazam a Black Adam dělají svoje. Pak teprve uvidíme, kam se budou věci vyvíjet dál, ale žádných takových konverzací jsem se nezúčastnil.“

I přestože je tedy potenciální crossover možný, v blízké době se ho tudíž patrně nedočkáme. Je taktéž možné, že Warneři o něčem takovém nezačnou jednat do té doby, dokud neuvidí, nakolik zdařile si snímek Black Adam povede v kinech. Toho se každopádně dočkáme již 20. 10. 2022, přičemž nějakou dobu už je venku také plnohodnotný trailer. Drsňáckého antihrdinu ve filmu ztvární Král Škorp-… ehm, tedy Dwayne Johnson, který už nějakou dobu prohlašuje, že by se v Adamově kůži velice rád střetl také se Supermanem Henryho Cavilla. Takový crossover je sice možná jen zbožným přáním, ale člověk nikdy neví. 

Dva dny před Vánoci, tedy 22. 12. 2022, se taktéž dočkáme druhého dílu Shazama, který ponese název Fury of the Gods. A jak už může být z názvu patrné, v něm se Shazam (opět v podání Zachary Leviho) bude muset postavit Helen Mirren v roli bohyně Hespery a Lucy Liu jako její sestře Kalypso. I druhý díl se přednedávnem pochlubil s oficiálním trailerem, pustit si ho můžete níže.

Ocenili byste filmový crossover Shazama a Black Adama?