Filmový den festivalu Geeked Week 2022 Netflix zakončil panelem k filmové adaptaci knižní fantasy hexalogie Škola dobra a zla indického spisovatele Somana Chainaniho, která byla oznámena již v polovině roku 2020. A podle uvedených informací už je jasné, že se fanoušci filmu dočkají již na podzim tohoto roku.

Panel Školy a dobra a zla začal v tradičním duchu. Moderátorka Tessa Netting nejdříve vyzpovídala Sophii Anne Caruso a Sofii Wylie, představitelky hlavních dvou hrdinek, a následně i samotného autora knižní série, Somana Chainaniho. Debata jako taková se točila jen okolo pocitů z natáčení, vztahu hlavních hrdinek a odpovědí na otázky fanoušků.

To nejdůležitější přišlo až na konci samotného panelu. Režisér filmu Paul Feig se totiž s fanoušky podělil o datum vydání a teaser trailer, jenž konečně ukázal, jak bude Škola dobra a zla vlastně vypadat. A i když nepatříme mezi fanoušky knihy, musíme konstatovat, že minimálně kostýmy, kulisy a budova školy vypadají opravdu velmi dobře.

Ukázka však kromě samotné školy a únosu hlavních hrdinek neukázala nic světoborného. Moderátorka Tessa Netting ale zmiňovala, že do premiéry, která spadá na letošní září/september, se fanoušci dozví další informace prostřednictvím Twitteru a dalších sociálních sítí.

Jak jsme již zmiňovali, snímek Škola a dobra a zla vychází ze stejnojmenné knižní hexalogie indického spisovatele Somana Chaininiho. Příběh začíná v jednom nejmenovaném městě, kde se jednou za čtyři roky ztrácí dvě děti. Podle pověr jsou unášeny tajemným školníkem, jenž je odnáší do magické Školy dobra a zla, kde poté studují. „Školník vybírá vždycky jedno nejhezčí a nejhodnější děvče (nebo chlapce), a pak jeho naprostý protiklad. Jedno dítě je předurčeno stát se kladnou pohádkovou postavou a druhé zápornou. Několik let nato, co se děti ztratí, je obyvatelé města nacházejí v ilustracích knih, které se záhadně objevují v místním knihkupectví.“ Všem dětem v okolí tato „pověra“ nahání hrůzu. Jedinou výjimkou je hlavní hrdinka Sophie, která se těší na moment, až se dostane pryč z města.

Příběh jako takový se ale nezaměřuje jen na studium v magické škole, ale hlavně také na přátelství. Sophie má totiž nejlepší kamarádku Agathu, která se do Školy dobra a zla taktéž dostane. A jak asi můžete tušit, kamarádky se změní na soupeřky, protože jedna bude přiřazena k dobré straně a ta druhá k té zlé.

Filmovou adaptaci produkuje filmová společnost Roth Films, jež stojí například za Alenkou v říši divů od Tima Burtona. Scénář tvoří nejen Soman Chainani, ale také David Magee a Malia Scotch Marmo. Režii má na starosti Paul Feig, režisér ženské verze Ghostbusters a několika epizod seriálu Kancl (The Office).

V hlavních rolích se kromě Sophie Anne Caruso a Sofie Wylie objeví například i Charlize Theron, Kerry Washington a další.