Díla Stephena Kinga jsou zkrátka naprosto ideální materiál pro filmové horory. A už letos se dočkáme další adaptace jednoho z jeho hrůzných příběhů, který bude vycházet z povídky The Boogeyman, jež byla mimo jiné součástí autorovy knihy Noční směna z roku 1978. A nyní už také víme, kdy přesně se chystaného hororu dočkáme.

Premiéra byla nakonec stanovena na 2. 6. 2023. Spolu s oznámením přišla ještě jedna novinka. Zcela původně se měl snímek objevit na Hulu, nicméně po testovacím promítání, které údajně dopadlo skvěle, se rozhodlo, že film místo toho zamíří rovnou do kin. Projekci hororu už údajně zhlédl i sám Stephen King, který se zdá být také spokojený. Tak doufejme, že se na nás valí další povedená adaptace autorovy legendární práce. 

Původní příběh vyprávěl o nešťastném otci jménem Lester Billings, který svému psychiatrovi vypráví o tom, jak přišel o všechny tři své děti. Údajně je všechny usmrtil takzvaný Boogeyman, přičemž nyní se otec domnívá, že hrůzný tvor si přijde i pro něho.

Děj připravované adaptace se však od originálu bude v mnohém lišit. Bude totiž vyprávět o dvou sourozencích (bratr a sestra), kteří truchlí nad tragickou smrtí své matky. Když je ale následně začne terorizovat hrůzostrašný Boogeyman, budou muset oba přesvědčit svého otce, aby s tím něco udělal. Povídka byla zfilmována už několikrát, ovšem většinou se o příliš velké skvosty věru nejednalo. Samotné základy pro scénář položili Scott Black a Bryan Woods, celý film ale nakonec sepsal Mark Heyman.

O režii připravované adaptace se postará mladý filmař Rob Savage, který v roce 2020 vyděsil hororové fanoušky svým filmem Host, jenž dokonce zaujal prvenství v seznamu nejděsivějších filmů roku od Science of Scare.

Mezi herecké hvězdy patří Chris Messina, Sophie Thatcher, Vivien Lyra Blair, David Dastmalchian, Marin Ireland a Madison Hu.