Netflix se nám přednedávnem pochlubil trailerem na nový animovaný film s úchvatnými vizuály, který ponese název The Summit of the Gods. Bude se jednat o filmovou adaptaci mangy, kterou napsali a ilustrovali Jiro Taniguchi a Baku Yumemakura. Nebude se však jednat o japonskou adaptaci, snímek si totiž vzali na starost francouzští tvůrci. Trailer nám tak přislibuje naprosto úchvatnou vizuální podívanou, která dost pravděpodobně zajistí filmu nominaci na Oscara v kategorii Nejlepší animovaný film roku. 

Film bude sledovat příběh mladého japonského fotografa jménem Fukamachi, který se rozhodne jít po stopách slavného horolezce, jenž za záhadných okolností zmizel. Jeho cesta ho tak zavede až na samotný Mount Everest. Snímek by však neměl být jen pouhopouhou dobrodružnou cestou na vrchol nejvyšší hory světa, ale i filozofickým hloubáním nad tím, co přesně lidi vede k tomu, aby se dobrovolně vydali na tak nebezpečnou cestu, plus co ona píle a odhodlání přesně reprezentují. 

Snímek byl již představen na filmovém festivale v Cannes, odkud se na něj valily samé pochvalné reakce. O scénář a režii se postaral Patrick Imbert, který v roce 2017 zaznamenal úspěch se svým povídkovým animovaným filmem Velký zlý lišák, na němž pracoval i filmař Benjamin Renner. Ve vybraných kinech se film objeví 24. 11. 2021, následně pak 30. 11. se ho dočkáme i na Netflixu. Díváme se právě na budoucího oscarového vítěze?