Už přes rok víme, že se dočkáme filmové adaptace parádní a úspěšné PlayStation 4 exkluzivity Ghost of Tsushima, o kterou se postaralo studio Sucker Punch Productions. Dosud však nebylo jasné, kdo k připravované adaptaci vlastně sepíše scénář. Sony Pictures nám ale konečně dalo jméno. Filmovým scénáristou se stane Takashi Doscher, mladý americký filmař s japonskými kořeny, který za sebou má zatím jen dva celovečerní filmy. Prvním je mysteriózní drama jménem Still z roku 2018, druhým je zas romantická sci-fina jménem Jediná z roku 2019.

Je důvod k oslavám? Inu… těžko říci. Snímek Jediná se totiž příliš pozitivními reakcemi chlubit opravdu nemůže. Na webu Rotten Tomatoes má film momentálně od kritiků 40% a od diváků zas 32%. Na druhou stranu se ale Doscher netají tím, že byl vždy obrovitánským fanouškem nejenom filmů se samuraji, ale také původní herní předlohy. Tudíž můžeme předpokládat, že si na nadcházející adaptaci dá opravdu záležet.

Co se týče hlavního příběhu, tak film by měl vesměs zadaptovat události z původní hry, k žádným velkým změnám by dojít nemělo. Děj by se tak měl zaměřit na Jina Sakaie, samuraje z roku 1274 v Japonsku, kterého čeká náročný úkol: ochrana ostrova Tsushima před mongolskými útočníky. K tomu ale bude potřebovat schopné spojence. Jen s těmi totiž bude moci eventuálně porazit mongolského vůdce Khotuna Khana. Dobrou zprávou je, že o režii snímku se postará Chad Stahelski, který se nejvíce proslavil za natočení všech dílů Johna Wicka. Taktéž se stane jedním z hlavních producentů. A to po boku Alexe Younga a Jasona Spitze. 

Na výrobu filmu bude dohlížet i studio Sucker Punch Productions, bude tak zastávat úlohu výkonného producenta. Vzhledem k tomu, že o scénář se stará filmař, jehož filmografie zatím po kritické stránce příliš oslnivá není, tak bychom se nedivili, kdyby se mnozí stavěli k adaptaci skepticky. Ale necháme se překvapit, co z toho nakonec vyleze. Je rozhodně pozitivním faktorem onen fakt, že se jedná o fanouška původní herní předlohy.