Tak se zdá, že filmová adaptace populární hororové videoherní série Five Nights at Freddy´s, kterou v roce 2014 vytvořil Scott Cawthon, nakonec přece jenom spatří světlo světa. The Hollywood Reporter nedávno informoval o tom, že snímek natočí mladá režisérka Emma Tammi, která v roce 2018 debutovala se svým hororem The Wind. Taktéž si zrežírovala dvě epizody ze seriálu Do temnoty, který do hororového žánru spadá také. Mimo to už také konečně víme, kdy se má začít natáčet.

Hlavní část produkce má začít někdy během února 2023. Ještě před několika lety se zdálo, že filmovou adaptaci zfilmuje Chris Columbus, který se především proslavil za režii prvních dvou dílů Harryho Pottera, ale ten následně od projektu odstoupil. Sám Scott Cawthon si také dával velice pečlivě záležet na tom, aby vybral ten správný scénář, což byl také jeden z důvodů, proč se práce na filmu opozdily. 

Očekávat bychom tak měli pravděpodobně něco podobného, čeho jsme se dočkali i v prvním díle nyní již velice rozsáhlé herní série. V tom se hráč ujal role nočního hlídače v restauraci Freddy Fazebear´s Pizza, která proslula svými elektronickými zvířátky, jejichž účelem bylo bavit děti. Po nocích se z nich ale stávaly nebezpečné vražedné stroje, které mají zálusk na každého, kdo by se je odvážil hlídat. Hráč tak musí přežít „pět“ nocí, během kterých nesmí za žádnou cenu dovolit, aby se k němu vražedná zvířátka dostala. Pokud se mu to nepovede, hra ho potrestá nejen smrtí, ale i pořádnou lekačkou.

Po mimořádném úspěchu jedničky pak vznikla i další pokračování s podobnými mechanikami. 

Na výrobu filmu tak dohlíží nejenom Cawthon, ale i studio Blumhouse Productions. Na samotném designu vraždících elektronických zvířátek mimo jiné dělá i společnost Jim Henson's Creature Shop, která například pracovala na osmdesátkových fantasy klasikách jako Temný krystal a Labyrint. S ohledem na datum stratu natáčení bychom se filmové adaptace mohli dočkat někdy v první polovině roku 2024.