Studio A24 vydalo první trailer na filmovou adaptaci divadelní hry The Humans od režiséra Stephena Karama, který je zároveň autorem divadelní předlohy. Film už měl svou premiéru 12. 9. letošního roku na filmovém festivalu v Torontu, odkud si odnášel jen samou chválu a velebení. Kritici zejména chválili srdceryvné pojetí moderní rodiny, plus naprosto vynikající herecké výkony. Někteří z nich dokonce film považují za dobrého kandidáta pro oscarovou nominaci za nejlepší snímek roku. A to už je věru velká pochvala!

Trailer nám ukazuje setkání tří generací rodiny Blakeů, které se sešly, aby spolu mohly oslavit Den díkuvzdání. Když se ale jednotliví členové rodiny svěřují se svými příběhy, budou se muset zároveň postavit tváří v tvář svým největším obavám. Už jen z traileru je vidno, že film se bude opírat o poměrně vážná témata, například mentální zdraví, život s malým příjmem a nemožnost zaplatit si pořádnou zdravotní službu. Karamova divadelní hra byla především chválena pro své poměrně syrové zacházení s lidskými vztahy, odehrávající se uvnitř chaotických změn běžného života. Je tedy dost možné, že nás ve filmové verzi čeká něco hodně podobného.

Ve filmu si zahrají herci jako Richard Jenkins, Jayne Houdyshell, Amy Schumer, Beanie Feldstein, Steven Yeun a June Squibb. V kinech se snímku dočkáme 24. 11. 2021.