Slavný americký režisér Ron Howard se po dvou letech vrací se svým dalším filmem, který tentokrát vznikal v rámci britské produkce. Už letos v létě se tak dočkáme jeho snímku Třináct životů, který vznikal pod dohledem Amazonu. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh bude vycházet ze skutečné události, ke které došlo relativně nedávno v Thajsku, přesněji v roce 2018. Dvanáct chlapců a jejich fotbalový trenér se vydalo do hlubokého jeskynního komplexu, který však následně zatopí voda. Všichni chlapci a trenér se tak ocitnou v pasti, ze které se jednoznačně nemohou dostat sami, pokud tedy některý z nich neumí zadržet dech na několik dlouhých desítek minut. Pomoc tak musí přijít zvenčí. 

Hrozivé události si tak všimne celý svět, přičemž do Thajska jsou následně vysláni experti, kteří musí vymyslet co nejlepší záchranný plán. A přesně to bude úkolem Richarda Stantona (Viggo Mortensen) a Johna Volanthena (Colin Farrell), ke kterým se ještě připojí australský potápěč Richard Harris (Joel Edgerton). Velkou roli zde ale také hráli členové thajského námořnictva, kteří celou nebezpečnou a riskantní operaci řídili. Jak je ale z traileru patrné, o žádný jednoduchý úkol se rozhodně jednat nebude. A záchranný tým je bohužel přesvědčen, že se vší pravděpodobností během jejich mise přijdou o lidi. Podaří se ale nakonec všech třináct životů úspěšně zachránit?

Na scénáři k filmu pracoval slavný britský filmař William Nicholson, který byl v minulosti nominován na Oscara za snímek Krajina stínů z roku 1993 a Gladiátora od Ridleyho Scotta. Dále se ve filmu objeví herci jako Tom Bateman, Paul Gleeson a Nophand Boonyai.

Oficiální premiéra je stanovená na 5. 8. 2022.