Idris Elba se letos vrátí do své známé role drsného detektiva Luthera. A zdá se, že tentokrát už úplně naposledy. Chystaný snímek Luther: The Fallen Sun, který by měl navázat na události páté řady původního seriálu, by měl být totiž závěrečnou kapitolou, jež dlouhou cestu schopného vyšetřovatele s neortodoxními metodami uzavře. Dočkáme se ale uzavření řádně uspokojivého? To se necháme překvapit. Netflix také nedávno konečně zveřejnil, kdy přesně se filmu dočkáme.

Ve vybraných kinech se snímek objeví už 24. 2. 2023, na streamovací platformě pak bude premiérovat o několik týdnů později, přesněji 10. 3. 2023. Taktéž jsme se dočkali i nové fotky z filmu, která odhaluje hlavního padoucha jménem David Robey, jehož si zahraje Andy Serkis. Podívat se na ni můžete níže. 

Jednat by se mělo o jakéhosi milionáře, který je zároveň také sériovým vrahem. Sám Serkis o něm dokonce řekl, že to je jedna z ,,nejtemnějších“ rolí, co za poslední dobu získal. Příběh by tak měl hned navázat na události páté řady, přičemž sám Idris Elba odhalil, že Luther bude ve filmu často přemítat o tom, co vlastně se svým životem udělá a jakým směrem se bude chtít posunout kupředu. Pak mu ale opět přistane k nohám případ, který nebyl schopný v minulosti rozlousknout. Nyní se ale opět začíná vkrádat do jeho života.

Film by se také svým duchem měl vrátit ke stylu prvních řad, které mnozí fanoušci považují za ty nejvydařenější. Podle tvůrců si ale nadcházející film mohou užít i nově příchozí diváci, kteří předešlé sezóny seriálu nikdy neviděli. 

O scénář se postaral tvůrce původního seriálu Neil Cross, režii si zas vzal na starost Jamie Payne, který natočil všechny epizody z páté sezóny. K Elbovi a Serkisovi se tak přidají herci jako Jess Liaudin a Cynthia Erivo.