Studio Paramount Pictures připravuje zcela nový životopisný film o mocné a krásné Kleopatře, kterou na velkém plátně ztvární herečka Gal Gadot. Původně se ale zdálo, že režii filmu si vezme pod palec její kamarádka Patty Jenkins, která s ní natočila oba dva díly Wonder Woman, ovšem vypadá to, že k ničemu takovému nakonec nedojde. Jenkins se ve filmu objeví pouze v roli jedné z producentek, přičemž svou původní pozici přenechá kanadské filmařce Kari Skogland, která stojí za režií všech dílů úspěšného MCU seriálu The Falcon and the Winter Soldier. Informoval o tom server Deadline. 

Patty Jenkins se režie údajně vzala kvůli tomu, aby měla dostatek času s přípravou jejích dalších nadcházejících projektů, kterými budou Wonder Woman 3 a Star Wars film Rogue Squadron. A jelikož se v obou případech jedná o opravdu masivní projekty, je pochopitelné, že se režisérka rozhodla pustit Kleopatru k vodě. Skogland však rozhodně nečeká lehký úkol. Poslední vysokorozpočtový velkofilm o životě Kleopatry vznikl v roce 1963, ve kterém královnu Nilu ztvárnila Elizabeth Taylor. Projekt to byl tak ohromný a ambiciózní, že kvůli tomu studio 20th Century Fox málem čelilo bankrotu. Výsledkem byl však snímek, který patří mezi nejvýznamnější kusy v historii kinematografie. Tak uvidíme, jaký bude jeho nástupce. 

I přestože je Kari Skogland i filmová a televizní režisérka, nejvíce se věnuje především seriálům. Kromě výše zmíněné marvelovky například také pracovala na seriálech jako Dům z karet, Příběh služebnice, The Walking Dead, Vikingové a The Punisher. Očekává se, že z Kleopatry by mohl být opravdu velký hit. A to navzdory kontroverzím, které vyvolalo obsazení Gal Gadot do hlavní role. Zatím však ještě nevíme, kdy přesně se filmu dočkáme, ale pravděpodobně to bude až někdy po roce 2022.