V tuhle chvíli je sice v produkci seriál na motivy The Last of Us, který vzniká pod taktovkou HBO, to ale není vůbec první adaptace tohoto akčního thrilleru z produkce studia Naughty Dog. V roce 2014 se totiž pracovalo na filmu, jehož scénář měl na starost sám Neil Druckmann a v čele produkce byl Sam Raimi.

V poslední epizodě podcastu Script Apart, ve které byl hostem Neil Druckmann, jsem se dozvěděli, co nakonec vedlo ke zrušení tohoto snímku. Dle všeho tomu tak bylo, jelikož film byl napěchován až moc velkým množství akce, což se pro příběh, který v The Last of Us najdeme, zrovna moc nehodilo.

Přečtěte si také: Seriál The Last of Us má dva méně známé režiséry

Je sice pravdou, že když si The Last of Us zahrajete, najdete zde docela dost přestřelek, jelikož se ale jedná o hru, jsou tyto pasáže dosti důležité ze strany herního zážitku. Pro příběh jako takový je ale většina z nich nepodstatná. Je tedy jasné, že film by prostě nemohl být pouze jedná velká akce, protože by to nefungovalo, a především nekorespondovalo s příběhem The Last of Us.

Druckmann v průběhu rozhovoru uvedl, že jedním z důvodů, které zapříčinily ukončení produkce, byl zvolený přístup. „Nefungovalo to pro The Last of Us a myslím, že to je ten hlavní důvod, proč nebyl film dokončen,“ řekl Druckmann.

Kromě toho se Druckmann také zmínil o tom, že jelikož se tentokrát bud jednat o seriálovou adaptaci, mají konečně možnost udělat vše tak, jak to měli původně na mysli. Prvotně totiž chtěli k tvoření filmu přistupovat tak, že budou tvořit indie snímek. Něco, co bude působit více intimně a komorně. Což se díky seriálové podobě dá udělat, jelikož nemusíte mít na každém rohu akční scénu a můžete se více zaměřit na vývoj postavy a příběh jako takový.

„Ve hře existují určité mechaniky, které jsou zde kvůli udržení tempa,“ dodal Druckmann. „Tyhle mechaniky musíte zapojit jednou za čas, potřebujete dost soubojů k natrénování těchto mechanik. A můžete to všechno [pro televizní show] vyhodit, protože teď jsme v jiném médiu. Pojďme využít silných stránek tohoto média.“