Zpravodajský web Deadline ve čtvrtek informoval, že anime film Jujutsu Kaisen 0 při čtvrteční předpremiéře vydělal v severoamerických pokladnách přibližně 2,88 milionu dolarů. V pátek měl film premiéru v USA a Kanadě, a to s anglickými titulky či s anglickým dabingem. V Japonsku bylo od první premiéry 24. prosince prodáno celkem 9,07 milionu vstupenek za více než 12,7 miliardy jenů (cca 2,4 miliardy korun českých) a v současnosti je v Japonsku 21. nejvýdělečnějším filmem všech dob, čímž překonal Aladina od společnosti Disney a film The Wind Rises od Hayaa Miyazakiho. Film je rovněž nejvýdělečnějším filmem v japonských kinosálech za kalendářní rok 2021, překonal dokonce film Evangelion: 3.0+1.0: Thrice Upon A Time.

V Japonsku se Jujutsu Kaisen 0 jen za první víkend od uvedení dostal na první místo v žebříčku návštěvnosti. Nyní se promítá také ve formátech IMAX, 4D a Dolby Cinema a co se týče premiéry, v kinosálech Francie, Belgie a Lucemburska byl film uveden 16. března, v Německu, Rakousku a Švýcarsku bude mít premiéru 29. března.

Přečtěte si také: Chlapec a volavka: Nový plakát k finálnímu anime filmu Hayao Miyazakiho je zde

Film vychází z prequelového příběhu mangy Gega Akutamiho s názvem Jujutsu Kaisen 0: Tokyo Toritsu Jujutsu Kōtō Senmon Gakkō (Jujutsu Kaisen 0: Tokijská metropolitní střední škola jujutsu). O animaci filmu se postará studio MAPPA, které také animuje samotný anime seriál Jujutsu Kaisen z roku 2020. Vydavatelská společnost Viz Media popisuje příběh původní manga předlohy takto:

„Yuta Okkotsu je nervózní středoškolák, který se potýká s vážným problémem - jeho kamarádka Rika se proměnila v Prokletí a nechce ho nechat na pokoji. Protože ale Rika není obyčejné Prokletí, všimne si Yutova osudu Satoru Gojo, učitel na střední škole Jujutsu, kde se začínající exorcisté učí s těmito démony bojovat a ovládnout jejich moc. Gojo přesvědčí Yutu, aby se do školy přihlásil, ale dokáže se včas naučit dost na to, aby se postavil Prokletí, které ho pronásleduje?“

Přestože měl film premiéru koncem loňského roku, dlouho přebýval pouze na území Japonska. Nyní se konečně dostává i do Ameriky a Evropy a můžeme tedy doufat, že se časem dostane i k nám, protože hlavní hrdina Yuta by měl hrát důležitou roli ve druhé sérii anime.