Už za necelý rok se dočkáme další filmové adaptace populární hry Dungeons & Dragons, tedy „Dračáku“, která snad od svých minulých filmových předchůdců dopadne mnohem důstojněji a lépe. Mnozí z nás totiž mají ještě stále menší PTSD z filmové verze z roku 2000, která je mnohými označována jako „nejhorší fantasy film všech dob“. Pokud dračák nějaký ten pátek hrajete, tak možná uznáte, že každá kampaň si zaslouží nějaké pamatovatelné jméno. To je případ i nadcházející adaptace, která přednedávnem konečně zveřejnila svůj oficiální název. Snímek se bude jmenovat Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Odhalení názvu přišlo spolu s novým videem, které zachycuje původní logo hry s novým podtitulem. Podívat se na něj můžete výše.

A o čem přesně snímek bude? Tedy samozřejmě kromě „cti mezi zloději“? To se stále drží pevně pod pokličkou. Nečekejte ale nějakou temnou a vážnou podívanou, podle Chrise Pinea, který ve filmu ztvární jednu z hlavních rolí, bude snímek silně okořeněný humorem. Minulý měsíc herec odhalil, že celý snímek je takovým mixem Hry o trůny, Princezny Nevěsty a Svatého Grálu od Monty Pythonů, což je rozhodně hodně zajímavá kombinace. I když je otázka, co přesně se myslí tou Hrou o trůny. Znamená to zkrátka, že tam budou draci? Nebo i politické pletichaření, které zapříčiní nečekanou smrt nějakých důležitých postav? To se necháme překvapit. 

Kromě Pinea se ve filmu objeví také Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman, Daisy Head a Hugh Grant. Film zrežírovali Jonathan Goldstein a John Francis Daley, oba se také postarali o scénář, se kterým jim pomáhal ještě Michael Gilio. Snímek se v průběhu času dočkal hned několika odkladů, nyní se zdá, že by u nás mohl vyjít 2. 3. 2023.

Těšíte se?