Kvalitních filmů podle her není zrovna hodně. Proto musíme doufat, že to nový snímek Borderlands na motivy stejnojmenné akční série zachrání. Než se o tom budeme moci přesvědčit, bude to ještě nějakou dobu trvat. Nicméně, už brzy se začne film natáčet v Maďarsku.

„Poskytli jsme společnosti Lionsgate místo, kde natočí několik snímků – například Borderlands. Spolupracujeme také na třetí sérii Jacka Ryana pro Paramount TV a na jednom z Marvel projektů, o kterém ale kvůli klasickým důvodům nebudu a nemohu mluvit,“ uvedl Adam Goodman, šéf maďarské společnosti MidAtlantic, pro Hollywood Reporter.

Připomeňme, že na filmu se opětovně pracuje od roku 2015, ale v roce 2020 byla produkci kvůli covidu-19 odložena na neurčito. V průběhu loňska jsme se ale například dozvěděli, že si roli sirény Lilith zahraje Cate Blanchett (Hela z posledního Thora). Jednu z dalších rolí, a to velitele Rolanda ztvární Kevin Hart (Mouse z Jumanji: The Next Level). Do režisérského křesla usedne Eli Roth (režie filmu Hostel). O scénář se postará Craig Mazin známý jako tvůrce HBO seriálu Černobyl.

Přečtěte si také: Herný Borderlands dostane film a Cate Blanchett si zahrá Lilith

Na filmu Borderlands se podílí více známých jmen. Společnost Lionsgate spolupracuje s Arad Productions. Avi Arad a jeho syn Ari Arad pracovali na filmech Iron Man, Spider-Man, The Amazing Spider-Man, X-Men, Ghost Rider a Blade.

Držíme palce a doufáme, že to nedopadne jako zpackaná adaptace herní série Assassin´s Creed, ale dostaneme dobré zpracování jako například u loňského Sonica nebo Detektiva Pikachu.