Virtuální festival Netflix Geeked Week dospěl po týdnu ke svému konci. Dnešek byl věnován videoherním adaptacím. To se do jisté míry překrývalo s čtvrtkem věnovaným animaci, protože i zde byla většina představeného obsahu kreslená.

Informace o jednom z oznámených seriálů jsou velmi kryptické. Víme, že animovaný seriál s názvem Far Cry bude. A to je v podstatě všechno. Nevíme, jakým dílem bude inspirovaný (i když všemi oblíbený třetí díl by se nabízel), kdo na tom bude pracovat, ani kdy má seriál zhruba vyjít.

Druhé oznámení už je lepší. Dočkáme se seriálu podle hry Far Cry 3: Blood Dragon. Jedná se o samostatně spustitelné rozšíření ke třetímu dílu hry. Bere nás do světa plného synťáků a neonů, který je parodií na filmy, videohry a komiksy vznikající v osmdesátých letech. Hra byla šílená a nebrala si servítky, a to ať už se jedná o odkazy na slavná popkulturní díla, nebo laciný humor odkazující na doby minulé.

Seriál ponese název Captain Laserhawk s podtitulem A Blood Dragon Remix. Krátká ukázka nás provede několika animačními styly. Začneme u šestnáctibitového pixelartu, pokračujeme adrenalinovým animačním stylem a skončíme u old school závodní hry z éry první PlayStation konzole. Producentem bude Adi Shankar, který stojí i za seriálem Castlevania, ale i chystanými tituly Hyper Light Drifter, Assassin's Creed nebo Devil May Cry.

Na internetu se také proslavil svým Bootleg Universem, kde v krátkých hraných filmech proti sobě stavěl různé filmové, seriálové a komiksové postavy. Seriál byl technicky vzato oznámen již v roce 2019, ale až do dnešního dne jsme neměli žádné bližší informace.

Captain Laserhawk se odehrává v retrofuturistické budoucnosti alternativního světa. Obrovská technologická společnost Eden zajišťuje obyvatelům základní příjem za účelem dohledu a kontroly populace. Hlavním hrdinou je kyberneticky vylepšený super voják Dolph Laserhawk, který zběhl z Edenské armády. Chystá se okrást svého bývalého zaměstnavatele a poté jen odejít do západu slunce se svým přítelem Alexem.

O animaci se postarají animátoři ze studia Bobbypills (Crisis Jung). Ti za sebou mají animované snímky, které se neštítí velmi explicitních scén, určených jen pro silné žaludky. Pařížské studio se na svých stránkách chlubí tím, že jsou prvním a jediným evropským studiem, které se specializuje na animaci pro dospělé. Chlubí se i tím, že kombinují evropský pohled s americkými a japonskými vlivy. 

Kdy přibližně můžeme seriál očekávat, nebylo oznámeno. Budeme si na to tedy asi muset ještě chvíli počkat.