Už příští týden bude v našich kinech konečně premiérovat očekávaná fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (Honor Among Thieves), kterou jistojistě ocení především znalci a veteráni DnDčka. Studio Paramount se proto nedávno pochlubilo finálním trailerem, na který se můžete podívat výše. A překvapivě v něm už nehraje píseň Whole Lotta Love od Led Zeppelin, neuvěřitelné!

Ve výsledku poměrně krátká upoutávka se opět pochlubila dávkou slušně vyhlížející akce a humoru, který z velké části čerpal z tvorby legendárních Monty Pythonů. Stejně tak uvidíme všechny členy hlavní bandy hrdinů, kterou tvoří bard Edgin (Chris Pine), barbarka Holga (Michelle Rodriguez), čaroděj Simon (Justice Smith), druidka Doric (Sophia Lillis) a paladin Xenk (Regé-Jean Page). Na ty čeká dobrodružství ve fantastickém světě Forgotten Realms, v němž budou čelit mocichtivým Rudým čarodějům z Thay. 

Podstatnou roli budou také hrát Hugh Grant jako lišácký Forge a Daisy Head jako rudá čarodějka Sofina. U obou dvou se zdá, že budou pro naše hrdiny primární hrozbou, ale ještě se necháme překvapit, co přesně nám příběh filmu vlastně nadělí. Nový trailer nám také ukáže různá místa a bestie, které mohou milovníci výše zmíněného fantasy světa poznat.

Zavítáme do spanilého „klenotu severu“, tedy do Letohradu (Neverwinter), ponoříme se do nebezpečných hlubin Podtemna, v němž číhá obtloustlý rudý drak Themberchaud, a patrně zavítáme i do jakéhosi vězení v podobě obrovitánské věže, která stojí na jakési mrazivé lokaci. Že by se jednalo o drsnou Planinu ledového větru? To se holt budeme muset nechat překvapit. Ve filmu se dokonce mihne i sám strašlivý Szass Tam, mocný lich a de facto pravý vládce země Thay, který evidentně spřádá další plány na ovládnutí světa armádou nemrtvých. 

O scénář a režii filmu se postarali John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein. Dále se ve filmu ukážou herci jako Chloe Coleman, Spencer Wilding, Kyle Hixon, Nicholas Blane, Will Irvine, Sarah Amankwah, Bryan Larkin a Colin Carnegie.

Oficiální premiéra je stanovená na 30. 3. 2023.

A pokud jste náhodou neviděli naši recenzi, rozhodně se na ni podívejte níže! Třeba vás přesvědčí o tom, abyste rozrazili dveře kin už v den premiéry.