V našich končinách zatím neznámá autorka Shelby Mahurin již brzy přijde se svým prvním fantasy románem Holubice a had ze stejnojmenné série. Předem upozorňujeme všechny čtenáře, že se jedná o fantasy, které je určeno pro ženy a dívky. Vydání má na starosti odnož nakladatelství Albatros Media s názvem CooBoo. A i když je Holubice a had určená převážně pro čtenářky, minimálně téma je zajímavé i pro muže.

Jedná se totiž o téma čarodějnických procesů, s tím rozdílem, že zde čarodějky opravdu umí kouzlit. A z jakého důvodu je vlastně upalují? Ze stejného jako v naší historii, prostě se jich bojí a považují je za spojence s peklem. Zápletka knihy mezi sebe však staví dva lidi, kteří by se spolu rozhodně neměli dát dohromady.

Bývalá čarodějka Louise le Blancová se vzdala svých čarodějnických schopností a utekla do ulic Cesarine. Aby dokázala bez magie přežít, začala se živit zlodějinou. A proč se vlastně magie vzdala? Protože ženy jako Lou v tomto městě chytají a upalují na hranici.

Mezitím se Reid Diggory přidal k církvi jako lovec. Žil podle jediného přikázání, nenechat žádnou čarodějnici naživu. Jeho cesta se však spojí s osobou, se kterou by nikdy neměla, s čarodějkou Lou. "Zákeřný úskok je donutí k nemožnému spojení: svátosti manželství." To vše je kvůli prastaré válce mezi čarodějnicemi a církví. Je možné, že Lou čeká osud horší než ohnivá hranice. Ona však nedokáže potlačit své city a láska z ní udělá hlupáka.

Holubice a had by se měla objevit v prodeji od 17. 4. 2020. Jelikož je téma velice zajímavé, ale zápletka střižená spíše pro ženy, pro mužské čtenáře bychom jako alternativu doporučili historický román z roku 1963 od Václava Kaplického s názvem Kladivo na čarodějnice.