Bard, barbarka, paladin, čaroděj, druidka a zloděj. To je na nějaké to epické dobrodružství s draky a jeskyněmi dobře se doplňující parta, ještě tedy nějakého toho kněze by to chtělo. Představitelé všech zmíněných povolání se každopádně stanou hlavními postavami v nadcházející filmové adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons, která ponese podtitul Honor Among Thieves.

A teprve nedávno jsme se tak dočkali nejenom nového oficiálního plakátu, jenž nám všechny hrdiny hezky ukáže, ale i videa ze zákulisí, v němž se dokonce dočkáme i několika nových scén, které se v prvním oficiálním traileru z léta neobjevily. Na samotné video se tak můžete podívat výše, na oficiální plakát zas níže. S takovými novinkami to možná znamená, že další plnohodnotný trailer je již za rohem, ale neradi bychom to zakřikli. 

Už nějakou dobu víme, že příběh bude zasazený ve slavném fantasy světě Forgotten Realms, o kterém pojednává nejenom celá řada nejrůznějších knih od autorů jako Ed Greenwood, R. A. Salvatore a Philip Athans, ale i slavné videoherní série jako Baldur´s Gate, Icewind Dale a Neverwinter Nights.

Příběh nadcházejícího filmu se tak zaměří na skupinku dobrodruhů, které se podařilo ukrást mocný artefakt, nicméně ten se následně dostal do špatných rukou. A to do rukou Rudých čarodějů z Thay, kteří ve světě Forgotten Realms většinou vystupují jako záporáci. Ale jak je ze zmíněného traileru patrné, žádnou temnou a vážnou fantasy bychom očekávat neměli. Film tak bude mít spíše odlehčenější nádech.

Nové video ze zákulisí tak kromě interakcí mezi hrdiny ukáže i nějaké ty potvory, objeví se v něm například Mimic, Yuan-ti a možná i Sahuagin. Rozhodně se tak máme na co těšit. 

Snímek má i slibné herecké obsazení, z hlavní skupiny hrdinů se nám tak představí Chris Pine jako Bard, Michelle Rodriguez jako Barbarka, Regé-Jean Page jako Paladin, Justice Smith jako Čaroděj, Sophia Lillis jako Druidka a Hugh Grant jako Zloděj.

O scénář a režii se postarali John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein. Oba dva se například podíleli na tvorbě scénáře k marvelovce Spider-Man: Homecoming a krimi komedii Šéfové na zabití z roku 2011.

Oficiální premiéra je stanovená na 31. 3. 2023.