Téměř před třemi dekádami, přesněji v roce 1993, byl poprvé odvysílán film na motivy slavné herní série od herní společnosti Nintendo. Tím filmem nebylo nic jiného než Super Mario Bros., ve kterém hrála hlavní roli ikonická dvojice Mario a Luigi. Nintendo dalo tehdy režisérům, kterými byl Rocky Morton a Annabel Jankel, úplnou tvůrčí volnost. To vyústilo ve vznik snímku s prapodivným příběhem a ještě podivnějšími kostýmy, ve kterém si bok po boku zahráli herci, jako je Bob Hoskins (Mario), Dennis Hopper (Koopa), John Leguizamo (Luigi) a Samantha Mathis (Princess Daisy).

Film nedopadl zrovna nejlépe a dal by se tak řadit k jedněm z nejhorších videoherním filmům, ovšem i přesto se najdou fanoušci, kteří mají snímek Super Mario Bros. rádi. Díky nim se také na internetu objevilo 20 minut dosud neviděných scén, které byly z kino verze odstraněny.

V nových scénách můžeme například vidět, jak se Mario s Luigim potýkají se svým rivalem Scapellim a jeho údržbářskou společností, která má podle všeho konexe s mafií. V jiné scéně zase můžeme vidět Koopu, jak zavraždí technika tím, že ho promění na sliz. Za zmínku také stojí scéna v Boom Boom Baru, kde Iggy a Spike rapují o tom, jak svrhnou King Koopu.

Těchto 20 minut nových záběrů bylo nalezeno na VHS kazetě již v roce 2019. Od té doby skupina fanoušků pracovala na celkovém zlepšení kvality snímku. Byla odstraněna různá poškození a nečistoty, snížen byl také šum a upravena byla sytost barev. Menších úprav se také dočkal soundtrack.

Pokud byste měli chuť se podívat na Super Mario Bros. v rozšířené verzi, můžete tak udělat na stránce Internet Archive, kam byl snímek nahrán, nebo si prostě klikněte na video přiložené v našem článku.