Na konci roku 2018 vyšel na YouTube profilu Star Wars Theory krátký fanouškovský film s názvem Vader Episode 1: Shards of the Past. Jak již název napovídá, příběh nás zavedl do role sithského lorda Dartha Vadera, který se po Rozkazu 66 vydal na domovskou planetu Padmé, kde taktéž leží její hrobka.

Samotný šestnáctiminutový film byl přijat velmi kladně a rozhodně musíme zdůraznit, že i když se jedná o fanouškovský pokus s nízkým rozpočtem, rozhodně se jedná o skvělý film a každý fanoušek by se na něj měl podívat.

Jak šel čas, kanál Star Wars Theory se opět věnoval videím o lore Star Wars, nebo rozborům jednotlivých scén z filmů a seriálů. Těsně před Vánoci nás však překvapil a potěšil zároveň dalším videem z vlastní produkce. Tím videem je druhá epizoda fanouškovské filmové série Vader s podtitulem The Amethyst Blade.

Přečtěte si také: Disney oznámil niekoľko nových Star Wars seriálov – všetko na jednom mieste

Oproti první epizodě je druhý film značně jiný. Tím prvním rozdílem je samotná délka, která sotva dosahuje hranice tří minut. Tím druhým je samotné zpracování, které je však z našeho pohledu o mnoho lepší. Snímek totiž neobsahuje živé herce, ale trochu připomíná animovaný seriál Star Wars: The Clone Wars v drsnějším a reálnějším kabátku.

Jelikož má film pouhé tři minuty, určitě vám nebudeme prozrazovat jeho obsah. Jen vám trochu naznačíme, že samotný podtitul prozrazuje jednu z hlavních postav snímku.

Video můžete samozřejmě zhlédnout v tomto článku nebo na youtubovém profilu Star Wars Theory. Pokud byste chtěli tvůrce nějak finančně podpořit, udělat to můžete na jejich Patreonu, kde naleznete tři levely podpory od jednoho do pěti dolarů.