Podle časopisu The Hollywood Reporter dva fanoušci, Michael Rosza z Kalifornie a Conor Woulfe z Marylandu, tvrdí, že každý zaplatil 3,99 dolarů za sledování filmu Yesterday na Amazon Prime poté, co zhlédli trailer, ve kterém se objevila herečka Ana de Armas. Později ale zjistili, že hereččiny scény byly z filmu, který je inspirován kapelou The Beatles, odstraněny. Oba zklamaní fanoušci požadují alespoň 5 milionů dolarů jako odškodné jménem všech dotčených diváků ve svých domovských státech, kteří také zaplatili za zhlédnutí filmu kvůli slavné herečce.

Podle oněch fanoušků, kteří společnost žalují, studio Universal Pictures využilo momentální slávy Any de Armas, aby přilákalo lepší prodeje tím, že do traileru zařadí její scénu.

"Ačkoli obžalovaný zahrnul scény s paní de Armasovou do reklam na upoutávky k filmu, pro účely propagace filmu Yesterday a lákání na prodej a půjčování filmu, paní de Armas není a nikdy nebyla ve veřejně vydané verzi filmu," uvádí stížnost, která byla podána u kalifornského federálního soudu dne 21. ledna 2022."

Přečtěte si také: Ballerina: Filmový spin-off Johna Wicka v rámci přetáček nabral na palubu nové herce

Film Yesterday se odehrává ve světě, kde nikdo nezná slavné The Beatles. Nikdo kromě neúspěšného skladatele Jacka Malika. Ten se po autonehodě probudí a zjistí, že je jediným člověkem na Zemi, který si ikonickou kapelu pamatuje. De Armas byla původně obsazena jako postava, která jeví o Malika milostný zájem, její scény však byly z filmu vystřiženy. Podle BBC se údajně divákům tento aspekt příběhu nelíbil.

„Obžalovaný se nemohl spolehnout na slávu herců hrajících Jacka Malika nebo Ellie, aby maximalizoval prodej a pronájmy vstupenek na film, a proto následně využil slávy, záře a lesku paní de Armas k propagaci filmu tím, že její scény zahrnul do upoutávek na film inzerující Yesterday.“ stojí v žalobě, která také odkazuje na píseň, kterou Malik v traileru herečce zpíval, ale byla také vystřižena z filmu.

Ana de Armas si nedávno zahrála agentku CIA jménem Paloma ve filmu o Není čas zemřít. Film v amerických kinech vydělal odhadem 56 milionů, globálně překonal 300 milionů dolarů. Herečka nyní údajně usiluje o hlavní roli ve spin offu Johna Wicka, Ballerina. Film se bude soustřeďovat kolem mladé vražedkyně, která je motivována hledat lidi zodpovědné za zabití její rodiny a postavit je před soud. Režisérem tohoto filmu by měl být Les Wiseman, scenáristou Shay Hatten.