Nový trailer na The Matrix Resurrections momentálně zběsile lítá internetem. A vzhledem k tomu, co jsme v něm viděli, začali mnozí fandové vymýšlet teorie o tom, čeho přesně se ve filmu dočkáme. S vydaným trailerem studio Warner Bros. vydalo i synopsi k samotnému filmu. A určitá vyjádření naznačují, že by nový Matrix nemusel být přímým pokračováním trilogie, ale jakýmsi rebootem. Informoval o tom web Screenrant

Zajímavá část zmíněné synopse zní následovně: ,,The Matrix Resurrections je pokračováním příběhu, který byl ustanoven v prvním Matrixu. Sjednocuje Keanu Reevese a Carrie-Anne Moss jakožto filmové ikony Nea a Trinity v rozšíření jejich příběhu, který zavítá zpátky do Matrixu a hlouběji do králičí díry.“

Díky této části začali mnozí fanoušci teorizovat o tom, že nový Matrix nebude napojen na díly Matrix Reloaded a Matrix Revolutions. Bude se pouze odvíjet z událostí dílu prvního. Tato teorie je i podporována tím, že v samotném traileru jsme se dočkali spousty mrkaček na zmíněný první díl. Díky tomu si trailer ze strany fanoušků vypěstoval i jistou obavu, že připravovaný Matrix bude jen pouhopouhým remakem originálu. Ale uvidíme.

První Matrix byl obrovitánským úspěchem nejen komerčně, ale i mezi kritiky. Následné dva sequely už ale zas tak velkou slávu nesklidily. Pokles kvality byl pro mnohé fanoušky až příliš velký, přičemž třetí díl si vedl bídně i komerčně. I přesto ale mají obě pokračování svou základnu oddaných fanoušků. Kdyby k jejich ignoraci v nadcházejícím díle opravdu došlo, nebylo by to ve filmové historii poprvé. Podobně na tom byly například i filmové série Halloween a Terminátor, obě dvě totiž vyprodukovaly filmy, které smazaly dějství z některých předchozích dílů, přičemž navázaly na díly dřívější.

Zda se tato fanouškovská teorie potvrdí, je samozřejmě ve hvězdách. Budeme to moct ale zjistit od 23. 12. 2021, kdy The Matrix Resurrections vstoupí do kin. Co na nový trailer říkáte vy? Vadí vám, že se nadcházející díl podobá legendární jedničce?