Novou seriálovou adaptaci populárního anime Kovboj Bebop, které jsme se dočkali ani ne před měsícem, smetl Netflix ze stolu poměrně dost rychle. Seriál totiž ve sledovanosti příliš neválel, přičemž ani samotná hodnocení od kritiků a diváků nebyla příliš vlídná. To všechno vedlo k tomu, aby Netflix seriál po pouhé první sérii zrušil. A i přestože mnozí diváci nad tím asi jen mávnou rukou, přesto se našlo mnoho fanoušků, kteří si myslí, že Netflix seriálu zkrátka nedal pořádnou šanci. V tomto ohledu je nutné zmínit, že Netflix skutečně patří mezi nejpřísnější produkční společnosti, která nemá žádné skrupule. A pokud prostě nějaký seriál nešlape podle jejich představ, tak se ho prostě zbaví. Fanoušci však nezůstali pouze u slov a rozhodli se i k činům. 

Mnozí fandové se rozhodli spustit hned několik online petic, které požadují, aby byl seriál obnoven pro druhou sérii. Ta největší petice se nachází na adrese „change.org“, přičemž v době psaní tohoto článku ji již podepsalo téměř 6000 lidí. Odkaz přímo na petici najdete ve zdroji. S ohlášením o zrušení seriálu původně přišel The Hollywood Reporter, Netflix zatím ještě žádné oficiální prohlášení nevydal. Na zprávu od THR však nijak nereagoval, čímž se v podstatě potvrzuje, že je ona informace pravdivá. Je ovšem také důležité podotknout, že je i spousta diváků, co zrušení seriálu vítá. Například mnozí milovníci původního anime vyčítali hrané adaptaci především trapné dialogy a nezajímavě podaný příběh. A na jaké straně stojíte vy?

A je vůbec nějaká šance, že bude seriál nakonec skutečně obnoven? Uvidíme. Ale i kdyby existovala, je skutečně hodně malá. Netflix sice už několikrát nátlaku fanoušků ustoupil, například když zařízl seriál Osmý smysl po druhé sérii, která navíc končí cliffhangerem, tak nakonec se rozhodl nechat vytvořit dvouhodinový speciál, jenž celý příběh uzavřel. V případě Kovboje Bebop to je zatím asi jen zbožným přáním. Ale uvidíme, zda nakonec ony petice nebudou mít nějaký výraznější vliv.