Před téměř třemi měsíci na Netflixu premiéroval dlouho očekávaný seriál Sandman, který vychází podle legendárního stejnojmenného komiksu od Neila Gaimana. A i přestože první řada zaznamenala úspěch jak u kritiků, tak i u diváků, Netflix dlouhou dobu mlčel o tom, zda seriálu nadělí také řadu druhou. A vzhledem k tomu, že Netflix má pověst nemilosrdného kata seriálů, které si nevedou podle jeho představ, tak ono mlčení bylo poměrně znepokojivé.

Ale žádné strachy, Netflix nedávno konečně seriál obnovil pro druhou řadu, což zároveň potvrdil i sám Neil Gaiman. Se zprávou se streamovací služba pochlubila i na svém oficiálním twitterovém účtu, přičemž na samotný příspěvek s krátkým teaserem se můžete podívat níže. 

I přes ono počáteční mlčení Netflixu po vydání první řady, která premiérovala na začátku srpna, by ale bylo opravdu poměrně dost divné, kdyby služba seriál pro druhou sezónu neobnovila. Sandman byl po svém uvedení na platformě okamžitým hitem, přičemž v netflixové TOP 10 se následně držel celých sedm týdnů, dokonce také následně sesadil z tehdejšího trůnu popularity seriál Stranger Things, jehož poslední dvě epizody čtvrté řady vyšly o měsíc dříve.

I tak ale měli fanoušci obavy, zda se druhé sezóny nakonec dočkají, nervózní byl dokonce i sám Gaiman, který uvedl, že Sandman patří mezi velice drahé seriály, tudíž vysoká čísla sledovanosti nemusela stačit k tomu, aby Netflix sérii pro druhou řadu obnovil.

Ale nakonec to dobře dopadlo! O samotném ději a datu premiéry zatím žádné informace nemáme, ale očekává se, že se opět vrátí Tom Sturridge jako titulární Pán snů, stejně tak se můžeme těšit na návrat herců jako Vivienne Acheampong, Patton Oswalt, Gwendoline Christie, Kirby Howell-Baptiste, Kyo Ra, Boyd Holbrook, Jenna Coleman a Mason Alexander.

Netflix si v průběhu srpna pro fanoušky přichystal ještě jedno milé překvapení, a to v podobě bonusové jedenácté epizody, která nesla název Sen o tisíci kočkách / Kalliopé. Jednalo se o adaptaci třetího svazku Sandmana, který nese název Krajina stínů, přičemž jedenáctý díl tak převyprávěl dva z jeho čtyř příběhů.

V následujících měsících bychom se tak mohli dočkat více informací o tom, co všechno nás ve druhé řadě čeká.

Viděli jste první řadu Sandmana? Co na ni říkáte?