Možná i vy sami jste v nultých letech vyloženě hltali knižní fantasy sérii od Christophera Paoliniho, která vyprávěla o mladém chlapci Eragonovi a jeho dračici Safiře. A možná jste také pocítili onu dávku neuvěřitelného zklamání z filmové adaptace prvního dílu z roku 2006, která původní předloze rozhodně nečinila spravedlnost. Nejenže film vůbec neslavil komerční úspěch, ale zároveň ho bombardovali negativními ohlasy jak kritici, tak i fanoušci. Šance na natočení druhého dílu tak zcela zmizely. Nicméně podobně jako v případě série Percyho Jacksona... Co nedokázaly filmy, možná dokáže seriál. A právě zde přichází opět na scénu Disney.

Server Variety totiž nedávno oznámil, že společnost vyhověla přáním mnohých fanoušků, přičemž se pustila do výroby seriálové adaptace. 

Jak je známo, Disney před pár lety odkoupil společnost 20th Century Fox, pod kterým filmová adaptace Eragona vznikla. V posledních letech proto začali fanoušci knižních předloh na svých twitterových účtech zveřejňovat hashtag #EragonRemake, který Disneymu po tisícovkách přeposílají. Nebo nyní bychom spíše měli napsat po deseti tisícovkách. Podpořil to i sám Christopher Paolini, který by novodobý remake jeho slavné knižní série viděl rád také. Tudíž po oznámení, že Disney na seriálové adaptaci začal skutečně pracovat, to s nadšením sdílel na svém Twitteru. Na jeho příspěvek se můžete podívat níže.

Skvělá zpráva je, že Paolini se na seriálu bude podílet nejenom jako jeden z výkonných producentů, ale patrně i jako jeden ze showrunnerů a scenáristů. Disney momentálně hledá falší filmaře, kteří by mohli na nadcházejícím seriálu pracovat. 

Kniha Eragon vypráví o stejnojmenném chlapci, kterému se dostane do rukou dračí vejce. Z toho se následně vyklube modrá dračice, kterou chlapec pojmenuje Safira. Ale jelikož Eragon žije v království, kterému vládne zlý Galbatorix, jenž po dračím vejci sám pátral, bude muset se Safirou opustit svou rodnou vesnici a vydat se na dlouhou cestu napříč kontinentem známým jako Alagaësie. Celá série má čtyři díly. A pokud by první řada plánované seriálové verze slavila úspěch, Disney by dal nepochybně zelenou k tomu, aby se zadaptovala celá knižní série.